«Una tala indiscriminada d'arbres i de massa forestal que afecta de manera molt greu diverses zones verdes dins del terme municipal de la ciutat.» Així qualifica CiU les conseqüències de les obres d'interconnexió de la xarxa d'abastament d'aigua del Maresme Nord amb el sistema Ter-Llobregat, que gestiona l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat. Segons els convergents, la situació creada a la zona de Sant Quirze «ha estat afavorida per una actitud passiva de l'equip de govern municipal de Calella». El principal grup a l'oposició considera que s'ha atemptat contra l'entorn natural de la ciutat i que el govern del PSC i ERC «es desentén de la protecció mediambiental davant aquestes obres».
L'alcalde de Calella i titular de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament ha rebutjat de ple les acusacions fetes pels regidors convergents. Josep Maria Juhé (PSC) explica que el govern municipal «ha estat al peu de les obres per controlar des del primer moment l'afectació que suposarien per al paisatge de la ciutat». Segons Juhé, la denúncia de CiU «és del tot gratuïta i desafortunada». «La instal·lació de la canonada que ha d'interconnectar les dues xarxes d'aigües requereix un espai net d'arbres per poder treballar, però el consistori de Calella ha aconseguit pactar amb l'empresa una afectació molt inferior de la prevista inicialment», assenyala Juhé. En aquest sentit, l'alcalde assegura que, un cop acabades les obres, «des del govern es controlarà que s'executi» la replantació dels exemplars d'arbres sacrificats a la zona afectada, tal com s'ha compromès l'empresa.
Les obres de millora en el subministrament d'aigua abasten el tram comprès entre Arenys de Mar i Santa Susanna, de 23,3 quilòmetres, i un pressupost global de 31,4 milions d'euros.