| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de novembre de 2024


dimarts, 7 d'octubre de 2008
>

Maresme. Mataró vol començar la transformació de la zona industrial del carrer Herrera el 2009

S'hi aixecaran 313 habitatges i s'hi crearan més vials, equipaments i zones verdes

LLUÍS ARCAL. Mataró
L'enderroc i la posterior transformació de la zona industrial de l'entorn del carrer Herrera de Mataró començarà el primer trimestre del 2009. En total, l'operació urbanística afectarà tres illes contigües que tenen una superfície de prop de 24.000 m², on està previst que s'hi aixecaran 313 habitatges. A banda del canvi radical de la fesomia d'aquest sector, situat al barri del Palau-Escorxador, també hi afloraran equipaments, com ara la nova escola Joan Coromines, que no començarà a funcionar fins al curs 2013/14. Tot i l'enderroc de les indústries, ja s'ha anunciat que es preservarà la xemeneia de la fàbrica Clement Marot.


+ Tot i l'enderroc, es conservarà la xemeneia de l'antiga fàbrica Clement Marot. Foto: LL.M.

El canvi de fesomia de la zona industrial entre la plaça Fivaller i l'Escorxador, a l'entorn del carrer Herrera de Mataró, està previst que comenci el primer trimestre del 2009. Així ho va avançar el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), que està convençut que amb la reforma «es convertirà la zona en un eix cívic que esdevindrà l'itinerari fins al centre de la ciutat». L'actuació començarà amb l'enderroc de l'antiga fàbrica Clement Marot i l'illa Fiveller. Bassas va explicar que el desenvolupament de la zona –amb una superfície total de prop de 24.000 m²– permetrà la construcció de 313 habitatges, dels quals 67 seran de protecció pública i 31 concertats; la resta, 215, seran de renda lliure.



CARRERS I ZONES VERDES
Segons les previsions de Bassas, el pas posterior als enderrocs serà la prolongació del carrer Viladomat fins al carrer Pacheco, per passar després a la construcció dels habitatges. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme va admetre que «encara no es pot posar una data per a la construcció dels pisos de renda lliure, ja que això dependrà de com evolucioni el sector de la construcció». Pel que fa als carrers, a part de l'ampliació del Viladomat, l'ordenació viària proposada inclourà la reurbanització i ampliació dels carrers inclosos en l'àmbit d'actuació, de manera que es crearan places, espais lliures i zones verdes. Segons Bassas, també «es potenciaran els eixos cívics dels carrers d'Enric Prat de la Riba i de Francisco Herrera, el qual doblarà la seva amplada i es convertirà en un passeig». A part de tot això, la transformació urbanística del sector permetrà implantar-hi sostre terciari, a més de nous equipaments. En aquest sentit, la joia de la corona serà la nova escola Joan Coromines, de forma allargassada, que estarà situada just al costat del que serà la segona biblioteca pública de la ciutat, l'Antoni Comas, que s'emplaçarà a l'Escorxador.

Davant la nova escola, es crearan zones verdes i espais lliures que serviran de porta d'entrada a l'Escorxador. Com a element central d'aquests espais, se situarà la xemeneia de l'antiga fàbrica Clement Marot, inclosa en el catàleg del pla especial de patrimoni de Mataró. La xemeneia es rehabilitarà i s'integrarà a l'espai públic.

Pel que fa al nou edifici de l'escola Joan Coromines, les previsions del govern local situen «com a molt tard» la seva obertura pel curs 2013/2014.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Urbanització del carrer Santa Marta

>Mataró comença el 2009 a transformar en pisos les fàbriques del carrer Herrera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.