Un portaveu d'Unilever explicava ahir que la fàbrica de gelats de Barcelona és la més petita que té la multinacional, que el seu encaix al Poblenou no fa possible l'ampliació, que registra els costos de producció més alts i que treballa a menys del 50% de la seva capacitat. «A això s'hi afegeix que el mercat dels gelats és un mercat madur en què la demanda creix molt poc», deia. En aquest context, ahir va presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per als 268 treballadors del centre, en el 80% dels casos dones amb edats compreses entre els 45 i els 55 anys, segons van avisar els sindicats.
La direcció es va reunir amb el comitè d'empresa i els va comunicar la decisió de «reestructurar» les instal·lacions i que una de les opcions seria el tancament de la planta, «però n'hi podria haver d'altres», potser la venda dels actius a una altra companyia.
Sigui com vulgui, els sindicats (UGT i CCOO) s'oposen a la possibilitat de tancament «de manera frontal», segons va explicar José Espigares, secretari general de la federació agroalimentària de la UGT, «perquè és un ERO que no entenem, ja que l'empresa no perd diners, encara que no en guanya tants».
El tancament de la planta no suposaria la desaparició de la marca Frigo, han explicat fonts de la companyia, que recordava que la majoria de gelats que es mengen al mercat local ja vénen de fora. La planta de Barcelona s'ha especialitzat en gelats a granel i per a restauració. El director de la fàbrica, José Antonio Jadraque, va assumir que «ha estat una decisió molt difícil, presa després d'investigar a fons les diferents alternatives», i que es comprometia «a buscar totes les solucions possibles».