La manifestació va acabar a la zona de les Peixateries Velles, on es va llegir un manifest en què es recorda que els Països Catalans han estat «progressivament esquarterats i destruïts, sense perdre, però, l'esperit organitzat de la resistència i en defensa dels drets dels catalans». Per això es va insistir que «300 anys ja són prou». També es va escoltar que «no es pot permetre continuar vivint en una nació en la qual els seus governants venen el territori als interessos especulatius, que retalla els nostres drets com a ciutadans, que està al servei de l'Europa del capital, que juga amb la vida dels nouvinguts i que cada cop ens porta a un procés major d'individualització. La fi del col·lectiu és la fi d'un poble.»
La manifestació ja va començar amb polèmica després que Esquerra Republicana de Reus va anunciar que no hi participaria, tot argumentant que la primera reunió per organitzar la concentració es va convocar només 22 dies abans i va considerar que no hi havia prou temps per aportar-hi idees. Per la seva banda, les entitats organitzadores de la concentració, englobades en el portal d'internet Pobleviu.cat, van assegurar que l'organització sempre s'ha fet de la mateixa manera i que mai hi ha hagut queixes.
PUJOL, AMB MONTILLA
La capital del Baix Camp també va tenir la presència de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que va donar suport a l'actual president, José Montilla, per un «sentiment de patriotisme». Pujol va afirmar també que les relacions amb l'Estat espanyol són, en aquests moments, «les pitjors» que mai hi ha hagut, i que, en part, la causa d'aquestes males relacions és «la falta de prudència i l'excés de fatxenderia» d'alguns polítics catalans.