| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de novembre de 2024


dimecres, 3 de setembre de 2008
>

El Servei de Mosquits alerta que no té prou recursos per controlar el mosquit tigre

La Diputació espera ampliar la vigilància a una trentena de municipis més a partir de la setmana que ve

ORIOL MAS. Girona
El Servei de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter ha alertat que no té prou recursos per controlar la presència del mosquit tigre a les comarques gironines, i que segurament hi ha focus descontrolats en altres poblacions. Per ara només es coneixen els casos de Lloret, l'Escala –ja neutralitzat– i Roses –en estudi–. La setmana que ve, el Dipsalut de la Diputació firmarà el conveni amb una trentena d'ajuntaments per aplicar el pla de prevenció, i així ampliar la vigilància i poder actuar sobre possibles nous focus que apareguin. El servei ha advertit que no disposa ni de vehicles ni de personal suficient per aplicar el pla immediatament.


+ El port de Canyelles, sota la urbanització homònima, on s'ha trobat el mosquit tigre. Foto: J. SABATER

Dimarts vinent els municipis de més risc firmaran un conveni amb el Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits per posar en marxa el pla de vigilància i control. El president del Dipsalut, Josep Marigó, confia que això servirà per detectar més focus i intensificar les tasques preventives: «El conveni garantirà la vigilància i la resposta immediata. Des del Dipsalut hem previst el problema, i això fa que ara estiguem en millors condicions d'afrontar-lo», va afirmar. També va defensar que han anat tan ràpidament com els ho ha permès la tramitació administrativa, i que amb la injecció de diners que faran la Diputació i els ajuntaments –en proporció d'un 50% cadascun– hi haurà els equips i el material suficient per desenvolupar el pla, com ara la instal·lació de trampes i les fumigacions. Marigó també ha demanat als ciutadans que col·laborin, per exemple no deixant aigua estancada, per evitar que s'estengui un problema «que podria ser greu».

Eduard Marquès, responsable del Servei de Mosquits, que cobreix catorze municipis de l'Alt i el Baix Empordà, ha explicat que amb la infraestructura que tenen ara mateix només poden donar servei a aquests catorze pobles. Marquès també ha dit que el setembre i l'octubre són «clau» per detectar fins on ha arribat el mosquit, però sobretot per començar a planificar les accions de l'any que ve: «S'haurà de repensar el programa, perquè estem fent tard i la situació ha canviat respecte del que havíem previst inicialment.» Per Marquès, muntar tota la infraestructura necessària requerirà un mes, i demana als ajuntaments que col·laborin a través dels tècnics municipals.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Fumigaran dijous la zona on es va trobar el focus a Roses

>A Lloret ja hi ha hagut picades

>Alerten que falten recursos per lluitar contra el mosquit tigre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.