Al manifest, signat ahir, se sol·licita que s'incloguin dins el parc «únicament» els terrenys de les Basses d'en Coll, que fan 45 hectàrees, i l'espai de Radio Liberty, de 33 hectàrees, tots dos al terme municipal de Pals. Això representa reduir l'aportació de Pals de 562,13 hectàrees a només 78. I, consegüentment, també comporta excloure, per evitar que quedin illots al parc, les aportacions de Palau-sator, que era de 108,85 hectàrees, i de Fontanilles, de 55,66 hectàrees.
FALTA L'ESTUDI ECONÒMIC
Els signants del manifest justifiquen el fet d'excloure'n les zones agrícoles i la platja de Pals per motius diversos. Així exposen, tot i que defensen els objectius generals de conservació del parc natural, que en aquests dos sectors la figura del parc no és l'eina més adequada, que ja tenen diversos plans de protecció, i que s'ha fet sense tenir en compte l'opinió de la gent del territori. A més, recorden que l'actual avantprojecte, que és a exposició pública fins a finals de setembre, no inclou un estudi econòmic, no preveu el tema de l'aigua, no permet canviar de conreus...
A partir d'aquest manifest, l'alcalde de Pals, Joan Silvestre, va explicar que presentaran les corresponents al·legacions al futur parc natural. I Silvestre va demanar que els afectats s'hi impliquin presentant-ne tant individualment com col·lectivament per «tenir més força» i així aconseguir la seva fita.
El manifest va ser signat ahir per l'alcalde de Pals, el de Palau-sator i el de Fontanilles i per presidents o responsables de CiU i el PSC de Pals, tots dos al governlocal, la Comunitat de Regants del Rec del Molí de Pals, l'Associació de Defensa Vegetal de l'Arròs del Molí de Pals, l'Associació de Turisme de Pals, les comunitats de propietaris de les urbanitzacions Golf Mar I i II i Villa de Golf i l'Associació de Caçadors de Pals i Regencós.