dissabte, 2 d'agost de 2008 > Un gastrònom suís desapareix de manera misteriosa després d'un sopar a El Bulli
Pascal Henry feia una ruta menjant cada dia en un dels 68 restaurants de tres estrelles Michelin
TURA SOLER.
Roses La policia suïssa, els Mossos d'Esquadra i la Interpol investiguen l'estranya desaparició de Pascal Henry, un conserge suís, que havia emprès la gesta d'entaular-se en els 68 restaurants del món guardonats amb tres estrelles Michelin i que va desaparèixer misteriosament després de sopar, el vespre del 12 de juny, a El Bulli de Roses, l'etapa número 40 de la seva ruta pels temples de la gastronomia. Henry va dir que sortia un moment a buscar una targeta, suposadament al cotxe, i no se l'ha vist més. Els altres restaurants on havia reservat taula (els següents eren els de Berasategui, Arzak i Subijana) no van tenir cap notícia seva.
+ Pascal Henry.
|
Pascal Henry va arribar a El Bulli el 12 de juny, després d'haver menjat el dia abans al restaurant de Carme Ruscalleda a Sant Pol de Mar. Després de sopar, quan passaven pocs minuts de la mitjanit, el gastrònom suís va dir que sortia un moment per anar a buscar una targeta personal. Ja no el van veure més. A sobre la taula s'hi va deixar un barret, una capsa amb fotografies i un llibre on anava anotant tots els menús que anava degustant en la seva ruta pels millors restaurants del món i que els mestres de la cuina li signaven. El llibre tenia el seu valor i la seva història ja que li havia regalat el famós cuiner francès Paul Bocuse, que regenta el restaurant L'Auberge du Pont de Collonges i que va voler donar suport a Henry, un client que visitava en solitari el seu establiment, en la seva peculiar aventura. La condició era que a la tornada anés altre cop a Collonges. Juli Soler, responsable d'El Bulli, ha enviat tots aquests objectes a un oncle d'Henry, amb qui està en contacte continu per si es tenen notícies del desaparegut. La nit de la desaparició, Soler va estar esperant el gastrònom suís fins ben entrada la matinada i quan van ser les cinc va decidir avisar els Mossos de la misteriosa desaparició del client, que encara no havia pagat el sopar. Aquella nit i l'endemà també va provar de contactar amb el número de telefon mòbil que Pascal Henry els havia donat quan va fer la reserva però mai va obtenir resposta. Els Mossos d'Esquadra, van fer una recorregut pels hospitals de la zona, per si Pascal Henry havia patit un accident i estava ingressat però no el van localitzar enlloc. La hipòtesi que s'hagués pogut estimbar pels penya-segats que hi ha al costat mateix del restaurant es descarta perquè la nit dels fets hi havia molta gent a la terrassa, que ho haguessin vist. Els responsables d'El Bulli suposen que Pascal Henry va arribar al seu establiment amb un cotxe de lloguer (es movia així per la seva ruta gastronòmica) però no es va localitzar aquest vehicle enlloc. Juli Soler manifestava ahir que està seriosament preocupat per l'afer de la desaparició d'Henry, un aficionat a la gastronomia, que sense ser cap persona adinerada, havia estalviat durant molt de temps per poder-se asseure a la taula dels millors restaurants del món. Soler està en contacte permanent amb la policia i també amb els familiars del gastrònom a Suïssa. La família de Pascal Henry inicialment no es van alarmar perquè el gastrònom havia protagonitzat anteriorment alguna altre extravagant fugida i desaparició temporal però mai de la vida havia faltat cap dia a la feina. Per això, quan el 16 de juliol, dia que s'havia d'incorporar a la feina no es va presentar, es van disparar totes les alarmes i van presentar una denúncia formal a la policia suïssa. Llavors el cas va passar a la Interpol, que ha tramès la denúncia als Mossos perquè investiguin a Catalunya.
|