dilluns, 21 de juliol de 2008 > Menjar d'autor o de casa?
Marc Duran ha ampliat La Torreta de Remolins per oferir uns menús molt assequibles, basats en la qualitat dels productes del territori
GUSTAU MORENO.
Tortosa
+ Marc Duran també és l'actual president de Plat i Got. Foto: G.M.
|
Marc Duran forma part de la nova fornada de cuiners tortosins, i el seu restaurant, La Torreta de Remolins, és un dels que han protagonitzat l'esclat del sector de la restauració a la ciutat. En només deu anys, Tortosa ha passat de tenir una trentena de restaurants a tenir-ne més de setanta al registre de Plat i Got, entitat que presideix Duran. Format a l'escola d'hoteleria de Cambrils, Duran és ara professor a la nova escola de Tortosa. Abans d'obrir el seu negoci al barri de Remolins, Duran va estar treballant a Suïssa i Anglaterra, així com a la clínica Teknon de Barcelona, on s'encarregava del menú dels directius i de pacients especials. Després, l'obertura de La Torreta de Remolins va coincidir, fa set anys, amb l'embranzida de la Festa del Renaixement i el procés de recuperació d'aquest barri del nucli antic. Primer va apostar per una cuina casolana i fàcil, que combinava amb plats més elaborats de la cuina de mercat. Ara ofereix un menú per 12 euros, a triar entre 10 primers i 10 segons plats, i posa la cuina d'autor en un pla més secundari. «El que vull és que els plats siguin bons, amb productes bons i que no siguin cars, en un ambient familiar», comenta. Després d'unes reformes per ampliar el local, Duran ha decidit que també oferirà l'organització de banquets i grans celebracions amb bons productes, menús atractius i preus assequibles. Entre els seus plats més coneguts hi ha l'abadejo amb salsa de set bolets i els daus de pernil ibèric amb reducció de pedro ximenes, un vi dolç.
|