| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 24 de novembre de 2024


dilluns, 21 de juliol de 2008
>

La cuina del Renaixement també s'aprèn




Els cursos de cuina del Renaixement són una de les activitats prèvies a la Festa del Renaixement. La restauradora Margaret Nofre, del restaurant Sant Carles, és una de les cuineres que més s'ha implicat en la recuperació de les receptes del Renaixement, i al juny va impartir un taller en què van participar cuiners professionals dels restaurants La Torreta, El Riu, La Fusteria, Paiolet i L'Estudi. Nofre va guiar-los en la preparació de receptes adaptades al paladar actual, i utilitzant com a principals ingredients l'abadejo, el corder, el salmó i la mel, així com algunes herbes com la sàlvia, la menta, la sajolida, la ruda, el julivert o el fonoll. Per la seua banda, Joan Forcadell, del restaurant Rosa Pinyol, va impartir un curs enfocat a particulars. Forcadell va explicar que aquests cursos també serveixen per intercanviar experiències i per saber quines receptes funcionen i quines no. Sobretot, en un tipus de cuina condicionada per l'estacionalitat dels productes i per la dificultat de trobar-ne alguns, com les ortigues.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Menjar a Tortosa com el cavaller Despuig

>El trasllat de la desfilada afavoreix els restaurants

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.