dilluns, 21 de juliol de 2008 > La cuina del Renaixement també s'aprèn
Els cursos de cuina del Renaixement són una de les activitats prèvies a la Festa del Renaixement. La restauradora Margaret Nofre, del restaurant Sant Carles, és una de les cuineres que més s'ha implicat en la recuperació de les receptes del Renaixement, i al juny va impartir un taller en què van participar cuiners professionals dels restaurants La Torreta, El Riu, La Fusteria, Paiolet i L'Estudi. Nofre va guiar-los en la preparació de receptes adaptades al paladar actual, i utilitzant com a principals ingredients l'abadejo, el corder, el salmó i la mel, així com algunes herbes com la sàlvia, la menta, la sajolida, la ruda, el julivert o el fonoll. Per la seua banda, Joan Forcadell, del restaurant Rosa Pinyol, va impartir un curs enfocat a particulars. Forcadell va explicar que aquests cursos també serveixen per intercanviar experiències i per saber quines receptes funcionen i quines no. Sobretot, en un tipus de cuina condicionada per l'estacionalitat dels productes i per la dificultat de trobar-ne alguns, com les ortigues.
|