| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de novembre de 2024


dimarts, 15 de juliol de 2008
>

Un incentiu per a la indústria audiovisual




Entre els avantatges de la multiplicació de l'oferta televisiva local, Quico Domènech destaca que hi ha «un sector industrial potser amagat, però amb molt de futur: empreses per llogar material o per produir programes, espots o grafismes». Així, recorda que «a Tarragona hi comença a haver productores noves, i a Reus potser ja hi ha una seixantena de persones que viuen del sector audiovisual».



EL CENTRE DE PRODUCCIÓ DE REUS I EL CANAL MUNICIPAL.
L'Ajuntament reusenc és el que més clara veu aquesta «embranzida», i per això impulsa la creació al futur Tecnoparc d'un centre de producció audiovisual, que estarà acabat a final de 2010 i que serà la seu tant del nou canal municipal com de Canal Reus, a més d'actuar de suport puntual d'altres televisions del Camp per aprofitar les «sinergies positives» i explotar les «possibilitats de col·laboració o d'intercanvi de continguts» que oferirà. En aquest sentit, fonts del consistori confirmen que la seva aposta no és crear una empresa municipal de mitjans, sinó mantenir una estructura mínima i subcontractar la majoria de continguts. Precisament per això admeten que, en espera de les noves instal·lacions, no els corre pressa crear el canal propi, ja que si no caldria habilitar un espai provisional, i a més es perjudicaria Canal Reus, que «ara ja fa funció de servei públic». Les mateixes fonts, però, neguen que s'hagin plantejat renunciar a una concessió, que, per contra, es prenen com un repte: «En això també som pioners, i ho volem estudiar bé abans de fer el pas, preparar una programació especialitzada, no generalista però amb una graella de vuit hores i un segell d'identitat.» Un segell que podria comportar potenciar la producció cultural i teatral reusenca, a més de parlar de fenòmens com ara la immigració o de l'emprenedoria, explicitada en el centre de formació de Mas Carandell.

«EL CAMP POT TENIR VUIT TELEVISIONS LOCALS?».
Al cantó incert de la balança, Quico Domènech es pregunta, vist el limitat mercat publicitari, «fins a quin punt serà viable econòmicament passar de les dues televisions de referència al Camp els últims anys –Canal Reus i Més TV a Tarragona– a vuit en el futur, i més tenint en compte que amb la TDT hi haurà entre 36 i 40 canals nous». I és que ell mateix reflexiona: «El que és clar és que si totes les locals fem el mateix no hi cabem; llavors tot això no tindria sentit i no duraria ni sis mesos». Explica que ja hi ha «projectes per reduir costos», i també s'ha obert «un debat sobre els continguts amb la Generalitat», d'acord amb el concepte de «televisió de proximitat». Domènech ho exemplifica amb Canal Reus: «Si l'únic que fem és informació local, l'èxit està assegurat, perquè serà un canal temàtic.»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Només un dels quatre canals locals de l'Ebre podria emetre ja en TDT

>Canals de Reus a Tarragona, i a l'inrevés

>Reus ho posposa fins al setembre

>Els privats de Tarragona ja emeten

>Setze canals locals i moltes incerteses

>Al Vendrell va per llarg

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.