| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 25 de novembre de 2024


dissabte, 12 de juliol de 2008
>

Més de mil sol·licituds de matriculació a Reus



EL PUNT. Reus

Durant el curs passat la comissió d'escolarització de Reus va gestionar 1.085 sol·licituds per incorporar-se als centres una vegada havia començat el curs escolar, és a dir, fora dels terminis ordinaris de matrícula.

L'anomenada matrícula viva va suposar 299 noves matrícules en l'etapa d'educació infantil, 464 a primària i 322 a secundària obligatòria. A Reus i amb les darreres dades oficials fetes públiques a mitjan de l'any passat, hi havia 105.320 persones empadronades i, d'aquestes, un 18,10% eren estrangeres: la majoria, un 14%, representaven immigració extracomunitària.

Els EBE, a Reus, podran atendre simultàniament 180 alumnes nouvinguts, amb activitats de quatre hores al matí i la participació en els plans educatius d'entorn, i hi haurà tres espais de benvinguda al CEIP Alberich i Casas, a l'IES Gabriel Ferrater i al col·legi La Salle.

A La Salle, un centre concertat, es faran obres d'adequació en un espai situat a la segona planta de l'edifici històric per poder-hi acollir els alumnes. Pel que fa l'IES Gabriel Ferrater, s'acolliran en instal·lacions annexes, en unes aules prefabricades, i al CEIP Alberich i Casas s'aprofitarà un espai que ja hi ha i que queda buit pel trasllat dels alumnes a l'edifici de nova planta construït per ampliar el centre.

Reus no comença de zero en les experiències d'acollida a persones nouvingudes. Ara fa tres anys l'Ajuntament va posar en marxa les sessions de benvinguda per a persones nouvingudes, que desenvolupen tècnics del pla transversal d'immigració. Aquestes sessions, que s'ofereixen als nous empadronats d'origen estranger, tenen com a objectiu informar dels serveis i recursos municipals, dels drets i deures de la ciutadania, de les característiques socials i culturals de l'entorn i dels valors que fomenten la convivència i la participació ciutadana.

Aquesta continuarà sent la porta d'entrada a la ciutat, on es farà la primera acollida abans de derivar les famílies amb fills en edat escolar als EBE, per continuar el procés d'acompanyament, formació i informació.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els espais de benvinguda acolliran alumnes immigrats d'entre 8 i 18 anys

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.