Desenes i desenes de fondes, tavernes, hostals i masos per fer-hi parada, com ara Can Lloret de Girona, ca la Rebentada de la Bisbal, can Colom de Sant Sadurní de l'Heura, la fonda l'Estrella de Palafrugell, la taverna de ca la Maria de Cadaqués a Palamós, la taverna la Pansa de Sant Feliu de Guíxols, can Bugarra de Cassà de la Selva, can Mascort dels Àngels, can Pericay de Torroella, can Paset de Tossa i molts i molts d'altres que es convertien en lloc de trobada per als habituals o en aturada momentània per qui viatjava. El Dossier, de 60 pàgines, ret homenatge a aquests nombrosos establiments que tenen entre les seves parets anècdotes, històries i gresques de tota mena.
A part de l'ampli reportatge sobre les tavernes, Gavarres, al llarg de les seves 140 planes, ha inclòs en aquest número un interessant Retrat de família de Cal Cerdà de Sant Miquel de Cruïlles. També s'hi pot llegir la Conversa amb Pere Viñals de Cas Carreter, de Calonge, pagès i estudiós local.
En l'apartat de Perfil, s'entrevista, entre d'altres, Miquel Pellicer de l'Estartit, que explica com era la pesca anys enrere tant a mar com a la desembocadura del Ter. Una altra entrevista curiosa d'aquest número de la revista Gavarres és la de Miquel Feliu, Maikel, que va ser socorrista a la Fosca durant anys i que explica que va treure de l'aigua més de 300 banyistes.