Amb vista a la manifestació, l'empresa encarregada de la construcció del projecte Castor, Escal UGS, va enviar divendres passat un comunicat al president de la PCDTS, Joan Ferrando, en què expressava el rebuig a les protestes que es difondrien ahir a Vinaròs. L'empresa va qualificar l'acte d'ahir de «campanya publicitària de descrèdit i alarma social totalment infundada en contra del projecte», i va acusar la plataforma d'emetre als mitjans de comunicació «una sèrie d'afirmacions de les repercussions del projecte sobre la salut de les persones, el turisme i fins i tot l'economia de la zona que són radicalment falses i infundades, amb l'única tendència de generar una gran alarma social i confondre l'opinió pública». A més, l'empresa va dir que havia emprès accions legals en contra de la plataforma i dels seus representants.
Fa gairebé un any que la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia (PCDTS) va iniciar la protesta en contra del projecte Castor, signat en un conveni entre l'alcalde de Vinaròs, Jordi Romeu, i l'empresa autoritzada de la construcció de la planta de tractament de gas, Escal UGS, amb un pressupost de 925 milions d'euros.
La mateixa plataforma va convocar una manifestació ahir a Vinaròs a la qual van assistir més de 1.500 persones, segons la PCDTS, per demostrar el seu rebuig total a aquestes dues plantes de tractament de gas, una de marina i l'altra de terrestre, que es començaran a construir el setembre d'enguany i que es preveu que entraran en funcionament a finals del 2010. La manifestació va començar a les set de la tarda al poliesportiu del municipi i va arribar fins a la plaça de l'Ajuntament, on es va llegir el manifest que inclou els deu punts pels quals la plataforma creu que el projecte és perjudicial. En el manifest, llegit pel grup de música popular Pepet i Marieta, es va destacar la falta de transparència del projecte definitiu i dels informes d'impacte ambiental, tant de la part marítima com de la terrestre, ja que es tem que aquest projecte afectarà la salut i la qualitat de vida de la gent del territori, i que també en resultaran molt afectats els sectors turístic, d'agricultura i de pesca.
Els manifestants van expressar el seu rebuig a la concentració d'indústries en els territoris del sud de Catalunya, i van dir que no volen hipotecar el territori del Sénia amb la que seria, si s'arribés a fer, la plataforma de tractament de gas més gran de l'Estat espanyol.