| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 21 de novembre de 2024


dimarts, 24 de juny de 2008
>

Un total de 122 metges de família i 69 farmàcies gironines ja treballen amb receptes electròniques

El projecte es desplegarà a tota la regió aquest any, tret de Lloret i Blanes

NÚRIA ASTORCH. Girona
El sistema de recepta electrònica, que ja funciona a les àrees bàsiques de salut (ABS) de la Bisbal, Salt, Girona, Sarrià de Ter i Celrà, estarà implantat, a finals d'aquest any, a tota la regió sanitària de Girona, a excepció de les ABS de Lloret de Mar i Blanes, on no arribarà fins a l'any 2009. Així ho va indicar ahir la consellera de Salut, Marina Geli, durant la presentació del desplegament del projecte a la regió, del qual va destacar que ajudarà a «desburocratitzar el sistema».


La directora dels serveis territorials de Salut, la doctora Marta Pedrerol, va explicar ahir el calendari de desplegament de la recepta electrònica previst per aquest any, un cop acabada la fase de la prova pilot a les ABS de Salt i de la Bisbal d'Empordà. Tornant a fer servir la metàfora de la taca d'oli, la doctora Pedrerol va indicar que aquest estiu el projecte s'acabarà d'estendre pel Gironès i arribarà fins a la comarca del Pla de l'Estany; després de l'estiu, i partint de la Bisbal, s'estendrà pel Baix Empordà; a la tardor, arribarà a la Garrotxa i el Ripollès, i finalment, a l'Alt Empordà. A causa de la seva proximitat amb l'Alt Maresme, a les ABS de la Selva marítima la recepta electrònica arribarà el 2009. Segons va destacar la consellera de Salut, a finals d'any, a la regió sanitària de Girona s'hauran fet 10 milions de receptes electròniques. «Es tracta d'un projecte instrumental però amb un objectiu clínic. I el més important són els canvis socials que comportaran», va destacar Geli en relació, sobretot, amb la disminució de la càrrega assistencial per al metge i l'accessibilitat de la prescripció per al pacient. El desplegament de la recepta electrònica a la demarcació es va fer en un acte que va tenir l'assistència dels professionals mèdics i farmacèutics. El president del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Carles Conejero, va ressaltar que actualment un 55% de les oficines de farmàcia de la regió ja estan connectades a la intranet «d'alta seguretat». La consellera va remarcar que aquest sistema atorga al farmacèutic un paper més actiu.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Capdavanter a Europa

>122 metges i 69 farmàcies de la demarcació ja treballen amb recepta electrònica

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.