Al migdia, el president Montilla va assistir als actes de celebració del centenari de l'empresa de galetes Trias, de Santa Coloma de Farners. Acompanyat pel propietari de l'empresa, Joaquim Trias, Montilla va visitar i inaugurar la remodelació del museu d'aquesta empresa familiar. Joaquim Trias es mostrava satisfet en el seu discurs de la commemoració del centenari: «Estem orgullosos i mantenim ferma i decidida la il·lusió de créixer amb els mateixos valors de treball, honestedat, qualitat i eficiència que hem tingut al llarg dels anys.» Per la seva banda, l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, va destacar «l'evolució d'aquesta empresa, que ha donat una solidesa econòmica a la ciutat i també ha estat un senyal d'identitat». «Perquè Santa Coloma és coneguda com la ciutat de les galetes», va afegir. Solà també va mostrar el seu agraïment als centenars de treballadors que en aquests anys han passat per la fàbrica «aportant el seu gra de sucre».
UNA EMPRESA DE FONAMENTS SÒLIDS
El president de la Generalitat va començar la seva intervenció dient que «no s'arriba a un centenari sense uns fonaments sòlids, sense una bona salut, sense una capacitat d'innovació i renovació i sense saber evolucionar en el temps». Per Montilla, aquest és el tarannà que ha caracteritzat la força econòmica de Catalunya. «I aquesta empresa, com moltes altres aventures que van arrencar fa cent anys, ha estat un model a seguir». Va destacar que la trajectòria de Trias és avalada per un reguitzell de guardons. El darrer, el premi Pimec 2008 a la qualitat lingüística.
Montilla va parlar de la situació econòmica actual: «No és la més favorable, certament.» Però considera que cal ser capaç de crear un entorn «que asseguri la competitivitat per superar aquesta etapa». Finalment, el president català va intentar endevinar la fórmula de l'èxit de l'empresa Trias: «Crec que és enginy, qualitat, adaptació als temps, innovació tecnològica, proximitat, respecte als orígens però sense caure en la veneració, i saber recollir el millor de la tradició del nostre país.»
En acabar els parlaments, els assistents es van dirigir al restaurant Mas Solà, on es va fer un dinar commemoratiu. L'empresa Trias és gestionada actualment per la tercera i quarta generació de la família i té una producció anual de més d'un milió de capses, que es distribueixen arreu del món.