L'inquiet inventor Pep Torres no para de fer bullir idees noves. Arran de la seva designació com a director de la fira Attic d'aquest any, explica des del seu estudi de l'Hospitalet: «Buscàvem una idea original per donar la benvinguda als inventors i participants.» Tot esmorzant, se li va ocórrer la idea de fer «un esmorzar invers», per la qual cosa es va posar en contacte amb el restaurador Francesc Ferrero xef del Club Gastronòmic del Garraf per tirar-ho endavant. Torres hi afegeix que és una oferta perfecta, ja que és original i «no et quedes amb gana», a més de reiterar que «el gust i la sensació són els mateixos que quan menges un cafè i un croissant tradicionals». En plena època de batalles dialèctiques entre els partidaris de la cuina tradicional i els de la de creació, amb deconstruccions incloses, Torres apunta que el producte està elaborat amb elements naturals al cent per cent i no descarta que l'arribin a comercialitzar si algú hi mostra interès. En aquest sentit, Torres va dir: «Si el Trivial va començar com un joc particular entre dos periodistes, qui sap què ens espera.»
Ferrero detalla que per elaborar l'innovador esmorzar cal batre la part mantegosa del croissant i afegir-hi una escuma de la part cruixent, a més d'un xarop caramel·litzat. El croissant, finalment, se serveix en una copa de Martini. El cafè, en canvi, s'elabora com un pa de pessic fornejat, en el qual s'introdueixen uns glaçons de llet que acaben convertint-se en un farcit líquid. Ferrero hi afegeix que el cost econòmic «és el mateix, ja que la matèria primera no canvia».
L'Attic de Vilanova i la Geltrú una fira que abans es deia Galàctica espera atraure entre el 26 i el 29 de juny una cinquantena d'inventors. Torres diu que ha de ser «una gran celebració de la creativitat».