Fa set anys van començar treballant al Maresme amb els productors de flor i els bons resultats van permetre que Agricamp decidís passar al control de plagues amb insectes autòctons en zones verdes de les ciutats. Des de fa tres anys treballa en diverses zones de Banyoles i Figueres, amb molt bons resultats.
El director comercial de l'empresa, Lluís Font, garanteix que el sistema que usen «manté la plaga completament controlada i es recupera l'ecosistema de l'arbre que els productes químics han trencat». Agricamp fa un seguiment del tractament que «no té efectes sobre les persones». El gerent de l'empresa, David Bahí, assegura que «la resposta dels arbres en via pública és molt ràpida i efectiva». L'empresa preveu iniciar els tractaments d'aquí a un parell de setmanes, ja que la majoria de plagues tenen els seus moments àlgids entre maig i juliol.
El regidor de Medi Ambient de Girona, Enric Pardo, valora positivament el sistema «perquè restableix l'equilibri ecològic». L'Ajuntament ha demanat a l'empresa que formi la brigada per detectar la presència de plagues i poder actuar en el moment adequat. «Així evitem els tractaments químics, que són molt agressius i causen molèsties», afegeix Pardo. El nou sistema s'aplicarà a qualsevol punt de Girona on es detectin plagues. Es combatrà el pugó del til·ler, que origina una substància enganxosa que afecta cotxes i voreres. El tigre del plataner, el cotonet en cítrics o l'aranya que també ataca els til·lers.