Ambient molt crispat. Mossos antiavalots rondaven per la zona, però al final no van intervenir. A la sala hi havia partidaris de Martínez i membres de la llista de CiU, però no se'ls va sentir. Eren molt pocs en comparació als seguidors de Gironès. A primera fila, el secretari d'Organització del PSC a Girona, Esteve Pujol, i altres dirigents, regidors i alcaldes socialistes de la Selva. De CiU, ningú. La direcció del partit ja havia dit que no compartia la decisió dels seus regidors.
Ros va defensar la moció de censura «davant la crisi institucional de l'Ajuntament» i va dir que hi estaven «obligats» perquè Gironès no havia aconseguit formar majoria de govern. Va acusar-lo d'«haver promogut la divisió al poble» i demostrar «manca d'iniciativa, desconnexió de la realitat i actituds institucionals que han posat en dubte el nom del municipi». Va assegurar que no es repetiran els errors del passat i que aplicarà un model de gestió progressista i neutral. Després del seu discurs, silenci. En canvi, abans que Gironès comencés a parlar, el públic li va oferir un llarg aplaudiment. El ja exalcalde va respondre Ros dient-li que «viu en una altra realitat». Gironès va enumerar els projectes que ha executat en tretze anys a l'alcaldia. «Hem fet història», va dir el socialista, pel qual «difícilment cap alternativa pot guanyar l'AIR-PSC a les urnes». Va prometre representar «la majoria des de l'oposició» i va acabar dient: «d'aquí a tres anys hi tornarem a ser». Aplaudiments i pràcticament tothom dret.
Els quatre regidors de CiU i Martínez van votar a favor de la moció. Els quatre de l'AIR-PSC, en contra. Ros va jurar el càrrec d'alcalde, però gairebé no se'l va sentir per la megafonia, ja que les seves paraules van quedar ofegades per crits i xiulets.