A les portes dels edificis afectats hi ha cartells que adverteixen que han estat desallotjats per perill d'esfondrament. Divendres passat es va autoritzar els veïns a tornar a casa seva, però només de dia, una situació que s'allargarà fins que no es tingui «la garantia absoluta» que no hi ha perill, segons afirmava l'alcalde. Ahir hi havia instal·lats dotze dels vint-i-dos puntals que es col·locaran per contenir la paret esquerdada, que va cedir el dia 10. S'hi feien obres de construcció d'una promoció privada d'habitatges gestionats per Urbe Grup.
Dijous al matí ja es va obrir el carrer al trànsit de vianants, però no als vehicles. També es va autoritzar els tres comerços del tram afectat a tornar a obrir. Àngela Margarit, de la xarcuteria El Rebost, quantifica les pèrdues econòmiques provocades per l'incident, que els ha obligat a tancar quatre dies. «Tenim la sensació que han baixat les vendes, sobretot divendres, però també pot ser perquè la gent no sabia que ja havíem tornat a obrir.» Des de la llibreria Viladecavalls, Antonio Sánchez ha lamentat el tancament al trànsit del carrer: «La gent no para com abans, que hi havia molt moviment.» En aquest sentit, Margarit ha demanat l'habilitació d'una zona d'aparcament propera, i fins i tot es planteja cedir el seu pàrquing posterior.
A banda, l'Ajuntament ha contractat l'arquitecte que va treballar en l'esfondrament d'un tram del carrer París de Barcelona el juny de l'any passat. «Ens dirà quina és la solució per estabilitzar el carrer en funció d'un estudi geotècnic», va dir Homs. El consistori finança les despeses d'allotjament dels veïns mentre no es determina qui és el responsable dels fets. L'alcalde espera que la setmana que ve hi haurà notícies positives sobre la tornada a casa dels veïns.