| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 24 de novembre de 2024


dissabte, 17 de maig de 2008
>

Manolo Tomàs planteja la dissolució del CAT



R. ROYO. Tortosa

Tot i que era una decisió anunciada, l'aprovació per part de l'assemblea extraordinària del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) de l'enviament d'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona amb vaixell o per canonada ha aixecat una gran indignació a les Terres de l'Ebre, i encara més després d'haver-se sabut el resultat de la votació: un 87% dels vots a favor, un 8% en contra i un 4% d'abstencions. Els vuit ajuntaments ebrencs hi van votar en contra i també la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, mentre que la de la dreta hi va votar a favor, igual que el senador i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté. «La votació posa en evidència qui controla realment el CAT i que les Terres de l'Ebre han perdut totalment el control de la gestió d'una part important del riu», va afirmar ahir el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, que va acusar el CAT de prendre «decisions totalment contràries als interessos de les Terres de l'Ebre» i de ser un «lobby industrial i polític». «Les institucions ebrenques mai tindran prou pes per poder influir en les decisions del CAT», hi va afegir Tomàs, que va plantejar la dissolució d'aquest organisme. «Cal obrir aquest debat des del punt de vista institucional i jurídic», va dir. Al CAT, la Generalitat hi té el 30% dels vots; els ajuntaments, el 40%, i les indústries, el 30% restant.

També els alcaldes d'ERC de Deltebre, l'Aldea i Alcanar, presents en l'assemblea del CAT, van enviar ahir un comunicat en què critiquen l'excessiu pes del sector empresarial i industrial en l'assemblea del CAT i deien que se sentien «estafats» per l'acord d'enviar aigua de l'Ebre a Barcelona i sorpresos per la votació a favor de Joan Sabaté després que hores abans s'hagués mostrat contrari a enviar aigua en vaixell.

Per la seua banda, l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho (CiU), va insistir que el CAT no té excedents d'aigua «perquè els municipis ebrencs no tenen garantit el subministrament durant els mesos d'estiu», i va qualificar de «govern d'aficionadillos» el govern català. «El problema no és l'aigua, és el govern», va afirmar. Per la seua part, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, també de CiU, es va mostrar disposat a impugnar l'acord del CAT per un defecte de forma, ja que no se'ls va facilitar l'ordre del dia fins al moment mateix de la celebració de l'assemblea extraordinària, i va criticar que l'acord anés més enllà de la cessió de l'aigua per portar-la en vaixell a Barcelona i obrís la porta a la cessió per portar-la a través de la canonada de la interconnexió.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>La Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments neix amb unes 40 entitats adherides

>L'aigua dels pantans supera el dèficit amb què l'Estat justificava el transvasament

>La reparació d'una fuita fa vessar aigua durant una hora a Tarragona

>La PDE recomana als partits que no porten pancartes pròpies a la manifestació

>Montilla diu que el govern ha actuat «amb sentit comú»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.