Cap recurs que han demanat els advocats del jove terrassenc tant a l'Audiència Provincial, el Tribunal Suprem, com al Constitucional i l'indult que van presentar al Ministeri de Justícia des que el jutjat penal número 2 de Terrassa el va condemnar el 2004 ha prosperat. Franki havia demanat ajut polític en més d'una ocasió, però des del govern de Terrassa (PSC, ICV-EUiA i ERC) s'ha reiterat que ja es va firmar un acord de tots els grups l'abril del 2005, excepte el PP, donant suport a la petició d'indult que el jove va fer al Ministeri de Justícia «en vista de la possibilitat que finalment recaigui una condemna que es pugui considerar desmesurada amb relació als fets jutjats».
Des del primer judici, Franki sempre ha negat haver participat en els aldarulls amb la Policia Municipal que es van produir després d'un intent de despenjar la bandera espanyola del balcó de l'ajuntament en una cercavila de la festa major del 2002. Juntament amb un altre acusat, que es va lliurar de la presó en pagar una multa i ser condemnat només a un any i mig, sempre van mantenir que en els moments dels fets estaven en un altre acte. Els agents implicats els van identificar com els inductors de l'acció, però no es va provar que participessin directament en els fets. Per aquest motiu el jove terrassenc, vinculat a diversos moviments socials al municipi i al col·lectiu d'esquàters, sempre ha manifestat que el judici va ser «polític» i que la condemna volia ser exemplar per «criminalitzar els moviments socials».
El col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) va explicar que la detenció del jove es va produir quan sortia de casa seva al matí per anar a treballar sense previ avís ni comunicar-ho a la família. Des que s'ha anat coneixent que els diversos tribunals han anat tombant els recursos presentats s'han succeït les concentracions i manifestacions de suport a Franki.
ACTES DE SUPORT
Ahir es van convocar tres concentracions, dues a Barcelona i una altra davant de l'ajuntament de Terrassa. Més de 300 persones es van concentrar a la tarda als voltants de la presó Model. Amb pancartes de «Llibertat, Franki», i crits de «Franki de Terrassa, et volem a casa», «Presos al carrer», «Aquesta és la seva democràcia» i «Mossos no», els manifestants es van concentrar davant de la presó, al carrer Entença. La protesta va començar a les sis de la tarda i va durar un parell d'hores, durant les quals van rodejar la presó. Davant la presència dels Mossos, que seguien el seu recorregut, van anar fins al carrer Nicaragua, on van intentar accedir a la seu del PSC: van destrossar el portal del control de seguretat, però no van arribar a entrar. Van ser els moments més tensos de la protesta, impulsada per SAT, que finalment va tornar davant la presó, on va acabar, després de la lectura d'un manifest. Al migdia ja hi havia hagut una protesta davant la presó que, segons algunes fonts, va acabar amb forcejos amb el Mossos. Pel 10 de maig hi ha una protesta convocada a les sis de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona i per avui a dos quart de vuit una altra davant l'ajuntament de Terrassa.