| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de novembre de 2024


divendres, 25 d'abril de 2008
>

El TSJC reconeix com a accident laboral les seqüeles per l'assetjament d'un cap



R.C.. Blanes

La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha reconegut com a accident de treball les seqüeles psicològiques derivades de l'assetjament laboral d'un cap a una treballadora, a la qual s'ha reconegut la incapacitat permanent absoluta. La dona, que té 47 anys, treballava de netejadora a l'hospital de Blanes –del 1997 al 2005–, a través de l'empresa que gestiona aquest servei, ISS Faciliy Services. El jutjat social número 1 de Girona i el TSJC, després, van considerar provat que el cap de la treballadora la va assetjar de forma sistemàtica, davant la passivitat de l'empresa, i que aquest és el motiu que hagi desenvolupat una depressió major que la incapacita per a qualsevol feina. El 2005, el TSJC ja va declarar l'extinció del contracte per la vulneració del dret fonamental a la integritat física i psíquica. També es reconeixia la seva incapacitat permanent, recorreguda per l'empresa i la mútua que tenia contractada, que entenien que la dona ja tenia antecedents de depressió previs i que la incapacitat no era permanent. Ara, el TSJC ha desestimat el recurs.

La lletrada del gabinet jurídic de CCOO, Glòria Poyatos, que ha representat la treballadora, remarca la importància que «es vagi obrint camí reconeixent el cas com a accident laboral i no com a malaltia comuna». Poyatos afirma que la treballadora va estar sotmesa a humiliacions públiques constants.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.