| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de novembre de 2024


dijous, 24 d'abril de 2008
>

Golejada de Zafón en una diada desbordant

«L'últim patriarca», de Najat El Hachmi, i les memòries de Jordi Pujol són alguns dels llibres més venuts de la jornada

VALÈRIA GAILLARD. Barcelona
Carlos Ruiz Zafón va arrasar i va complir totes les previsions en un Sant Jordi marcat pel bon temps i per l'assistència massiva de persones al centre de la ciutat, que van contribuir a donar un toc ben festiu i alegre a la diada. El juego del ángel va ser el llibre més venut de ficció en castellà, mentre que en català va triomfar l'escriptora catalana d'origen magribí Najat El Hachmi amb L'últim patriarca, seguida d'Un món sense fi, de Ken Follet; El noi del pijama de ratlles, de John Boyne, i Et donaré la terra, de Chufo Llorens. En la llista de no ficció en català elaborada pel Gremi de Llibreters encapçalen els més venuts dos mediàtics: Carles Rexach, amb Ara parlo jo, i La sort del meu destí, d'Isidre Esteve, seguit de Memòries 1930-1980, de Jordi Pujol.


+ Gent mirant els llibres en una parada del centre de Barcelona, ahir al matí. Foto: JUANMA RAMOS

Carlos Ruiz Zafón és l'autor indiscutible d'aquest Sant Jordi. El juego del ángel, la segona entrega d'una trilogia al voltant de Barcelona que va sortir publicada dijous passat, ha estat el llibre més venut amb diferència, segons la llista elaborada pel Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya. La història d'un jove escriptor que rep un misteriós encàrrec per escriure un llibre únic ha estat la que més interès ha despertat entre un públic que ha arribat a fer fins a tres hores de cua per aconseguir un autògraf de l'escriptor barceloní resident a Los Angeles. Unes hostesses imprimien un ex-libris amb el nom de l'escriptor, la data i el dibuix dels fanals gaudinians del passeig de Gràcia com els que apareixen en la portada del llibre, i ell signava la dedicatòria a sota.



ZAFÓN EN CATALÀ


La versió catalana de la novel·la sortirà el 29 de maig: «Més que una traducció, és una adaptació al català que està fent Josep Pelfort, de manera que un dels personatges, que és membre de la Real Acadèmia de la Llengua, es converteix en un de l'IEC. El més interessant és que si la traducció de L'ombra del vent va trigar un any i mig, aquest cop vindrà un mes i mig després de la sortida en castellà com un fet natural», remarcava ahir Emili Rosales. L'editor de Planeta calcula que del milió d'exemplars de sortida posats a la venda dijous passat se n'han venut més de la meitat gràcies al Sant Jordi, i una quarta part a Catalunya.



EL HACHMI NO QUEDA ENRERE


L'últim patriarca, de la catalana d'origen magribí Najat El Hachmi, guanyadora del premi Ramon Llull, és l'autora que més ha venut en català. Es tracta d'una novel·la que narra l'experiència d'una jove immigrada marroquina que afronta el despotisme del seu pare en una recerca del propi destí. La segueixen el best-seller Un món sense fi, de Ken Follet, la segona part del best-seller Els pilars de la terra; El noi del pijama de ratlles, de John Boyne, una novel·la que explica la shoa a través de la mirada d'un nen, i Et donaré la terra, de Chufo Llorens.

De ficció en castellà, i sempre segons la llista confegida pel gremi, Eduardo Mendoza amb El asombroso viaje de Pomponio Flato, una novel·la d'intriga ambientada en la Roma clàssica que pren com a protagonista ni més ni menys que el nen Jesús, i Un mundo sin fin, de Ken Follet, són altres dels llibres que més èxit han tingut aquest Sant Jordi molt per darrere, però, de Carlos Ruiz Zafón. Després del títol de Boyne en castellà, vindria en cinquena posició l'anterior novel·la de Zafón en castellà, La sombra del viento.

Pel que fa a la no ficció en català, s'han imposat llibres mediàtics com són La sort del meu destí, d'Isidre Esteve, i Ara parlo jo, de Carles Rexach, seguides per Memòries 1930-1980, de Jordi Pujol; El meu ofici, de Josep Maria Espinàs, un llibre d'assaig en què l'autor parla de la tasca de l'escriptor, i un altre mediàtic, Les receptes de l'Isma, d'Ismael Prados.

En no ficció de castellà, els més venuts han estat El secreto, de Rhonda Byrne, i Las tres preguntas, de l'escriptor argentí Jorge Bucay, que va ser dels autors que més exemplars dels seus llibres van signar al centre de la ciutat.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>El-Hachmi: «Gràcies per la teva tria, espero que t'agradi»

>Zafón: «Podria tenir conya escriure un enigma al voltant de Sant Jordi»

>La jornada cronometrada

>El pop en català fa valer les seves apostes de futur amb quinze concerts a Razzmatazz

>Entitats d'immigrats reivindiquen el català com a llengua d'acollida

>Conceptual, realista i abstracta

>Retorn als orígens.

>Billar i no biblioteca.

>L'arbre dels llibres?

>Firmar malgrat una tendinitis.

>La fundació Puntcat llança el joc Sant Jordi I el Conqueridor

>El pla de foment de la lectura converteix els lectors en crítics a internet

>Unes 4.800 persones a Pedralbes

>La recepció de la sequera

>Desencís dels empresaris

>Sant Jordi llueix al Penedès

>L'àngel de Zafón arrasa al Maresme

>Sant Jordi espanta els «supporters»

>Petons a dojo.

>Les dones, no només roses, també llibres

>El Barcelonès Nord surt en ple al carrer per celebrar Sant Jordi

>Un Sant Jordi quasi rodó

>Un Sant Jordi quasi rodó

>Un Sant Jordi quasi rodó

>Un Sant Jordi quasi rodó

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.