| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de novembre de 2024


dijous, 24 d'abril de 2008
>

El pla de foment de la lectura converteix els lectors en crítics a internet

Ahir es va activar el fòrum Què Llegeixes, en què s'alterna el joc amb la recomanació literària

JORDI BORDES. Barcelona
El pla de foment de la lectura va activar ahir oficialment un fòrum a internet en què els lectors poden fer de crítics literaris, a més de posar a prova els seus coneixements de literatura universal amb jocs interactius. Es pot accedir al fòrum Què Llegeixes a través del web www.quellegeixes.cat. La Generalitat ha recuperat un servei que va tenir molt bona resposta el 2005 a Barcelona, dins de l'Any del Llibre i la Lectura. El programa, que de moment s'adreça amb el suport de les biblioteques al públic en general, tindrà un nou impuls quan s'ofereixi el web a les escoles, pensat específicament per als estudiants.


+ Un detall de l'exposició, al Palau Moja, ahir. Foto: MARC LLACH

Convidar a jugar a partir de la literatura lectors de totes les edats. Aquest és el repte del Què Llegeixes?, que ja va funcionar uns mesos el 2005, l'Any del Llibre i la Lectura a Barcelona. Ahir es va presentar en societat al Palau Moja de Barcelona i es va habilitar una dotzena d'ordinadors per inscriure-s'hi i posar a prova els diferents serveis. També hi havia la possibilitat de relacionar fragments de novel·la amb els títols i autors corresponents i es va engegar un joc (amb un val de 100 euros en llibres, gentilesa del Gremi d'Editors) per encertar les caricatures de 10 escriptors catalans, de Jacint Verdaguer a Carme Riera.

Els 10.000 usuaris del Què Llegeixes del 2005 es dividien quasi a parts iguals entre menors d'onze anys, de 12 a 16 i de 17 i més grans. El fòrum, ara, s'adreça específicament a aquests grups. Per exemple, diàriament, hi haurà una pregunta que s'ha de respondre en 30 segons. Qui tingui més respostes correctes al cap de l'any, s'endurà un premi. És un dels reclams que motivarà a connectar-se i consultar les opinions d'altres lectors dels llibres llegits, tot puntuant-los. Tothom pot veure el contingut de les altres categories, però només es pot participar en el fòrum respectiu.



AL SETEMBRE A LES AULES


Si ahir se'n va fer la presentació en societat aprofitant la diada de Sant Jordi (el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va participar en l'enquesta de les caricatures a quarts de dues del migdia), l'altre moment culminant per al web serà el setembre vinent, quan es farà una presentació per als directors d'escola. A través d'aquesta pàgina s'impulsarà un concurs per a comarques. El web ja està dotat de molt contingut (parteix d'una base bibliogràfica dels 1.500 llibres més prestats en els últims mesos a les biblioteques) i s'anirà actualitzant amb reclams nous, com ara un concurs de redacció de textos per a contraportades.

El web és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes amb la participació activa del Departament d'Educació de la Generalitat i la subdirecció general de Biblioteques i hi col·labora el portal d'internet Vilaweb.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Unes 4.800 persones a Pedralbes

>L'àngel de Zafón arrasa al Maresme

>Les dones, no només roses, també llibres

>Golejada de Zafón en una diada desbordant

>El-Hachmi: «Gràcies per la teva tria, espero que t'agradi»

>Zafón: «Podria tenir conya escriure un enigma al voltant de Sant Jordi»

>La jornada cronometrada

>El pop en català fa valer les seves apostes de futur amb quinze concerts a Razzmatazz

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.