| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 6 d'octubre de 2024


diumenge, 20 d'abril de 2008
>

El moviment veïnal vol que es talli l'aigua en casos greus de malbaratament

La confederació celebra fins avui a Olot l'assemblea, en què també tracta sobre el moviment veïnal

JORDI CASAS. Olot
Les associacions de veïns de Catalunya volen que s'apliqui el principi que qui contamina paga, però van més enllà i exigeixen que, en els casos que calgui, es talli l'aigua a qui la malbarati greument. Aquest extrem va sortir ahir d'una de les tres taules de treball de l'assemblea a Olot de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc), que avui haurà de ratificar-lo. Més de 150 representants de 70 associacions i 14 federacions tracten, sota el lema Construint ponts de cultura, convivència i comunicació , temes com les infraestructures a Catalunya, l'organització del moviment veïnal i, entre d'altres, l'economia social.


+ Comas i Martínez, a l'acte inaugural de l'assemblea. Foto: J.C.

Les associacions de veïns mantenen que l'aigua és un dret social i aposten per ser contundents per evitar-ne el malbaratament. Proposen que es faci pagar a qui contamini o a qui malbarati aquest bé escàs i, si cal i en casos greus, que se li talli l'accés. Les entitats veïnals reclamen solucions definitives al problema de l'aigua i qualifiquen de puntuals els problemes actuals produïts per la sequera. Mantenen que hi ha prou aigua, però que cal administrar-la bé. Els participants a la taula es van manifestar preocupats pels moviments polítics que aposten per portar aigua de fora de Catalunya, ja que això, segons el seu parer, no solucionarà el problema. Per ells, cal aplicar totes les eines necessàries, com per exemple sistemes d'estalvi efectius, recuperar les aigües contaminades, renovar les instal·lacions i xarxes, aprofitar l'aigua que es perd en les fallides del sistema, etc.

En una altra de les taules es va debatre sobre l'organització de les entitats veïnals i, els participants van apostar per un nou model d'organització. Bàsicament, van proposar una organització i una oferta de serveis molt més estructurada que l'actual.

I, a la tercera de les taules, es va tractar sobre la integració dels joves a la comunitat. En aquest cas, dos joves empresaris van fer una exposició sobre l'economia social i el cooperativisme.

Les jornades les van inaugurar el president de la Confavc, Joan Martínez, i el de la federació d'associacions de veïns d'Olot, Josep Comas. Hi havia també el president estatal de la confederació, Vicente Vallín, i representants de l'Ajuntament d'Olot i del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Els participants van visitar després el Museu dels Sants i van fer un sopar al local de les Fonts.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Del mar a l'aixeta

>Projecten la construcció de tres plantes més

>Dia de les associacions

>L'Ebre es revolta i convoca una primera manifestació contra el transvasament per al 18 de maig a Amposta

>Nadal diu que el debat de l'aigua esquerda la cohesió

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.