«Ens volen aixecar la camisa i la gent de l'Ebre serem pobres, però ximples no», va manifestar el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, amb referència a la temporalitat del transvasament de l'Ebre a Barcelona. «Ningú es creu que s'invertiran només 180 milions d'euros per uns quants mesos, perquè a quin cost sortirà el metre cúbic d'aigua?», es va preguntar Mora. Amb tot, la Cambra de Comerç no s'oposaria a l'enviament d'aigua de l'Ebre a Barcelona amb vaixells. «Hem estat, som i serem solidaris i no ens oposarem a una infraestructura puntual, però el que no es pot tolerar és que amb l'excusa de la solidaritat es faci créixer un territori en detriment d'un altre», va assenyalar el president de la Cambra de Comerç. Els empresaris ebrencs sostenen que aquest territori ja ha donat molts exemples de solidaritat i van recordar el creixement que ha experimentat el Camp de Tarragona durant els darrers vint anys, gràcies al minitransvasament. «La solidaritat ben entesa és dels rics als pobres, i aquí només s'està parlant de solidaritat en un únic sentit, d'un territori amb grans mancances cap a un altre que no para de créixer», va dir el president de la Cambra de Comerç de Tortosa.
«NO' A LA VENDA D'AIGUA»
Tot i que la Cambra de Comerç va destacar el dèficit històric que pateixen les Terres de l'Ebre, sobretot en infraestructures, els empresaris no accepten que arriben inversions a canvi de l'aigua. «No negociarem ni vendrem l'aigua com a contraprestació de cap infraestructura», va assegurar Mora, i va afegir: «L'aigua és un bé que ens pot ajudar a créixer, és l'únic actiu que tenen les Terres de l'Ebre.»
D'altra banda, la Cambra de Comerç reclama que es trasllade a Tortosa la seu del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). «No sabem quanta aigua s'envia cap a Tarragona, mentre que aquí el polígon Catalunya Sud no té prou aigua a Port Aventura obriran tres camps de golf, que es regaran amb aigua de l'Ebre», va assenyalar el president de la Cambra de Comerç.