La controvèrsia no resolta sobre els usos que ha de tenir la muntanya de Montjuïc suma un nou element de debat. El projecte de l'hotel Miramar de construir un bar mirador de disseny a la plaça de l'Armada, a tocar de la desembocadura de la carretera de Miramar, ha provocat les queixes d'entitats i veïns. El motiu és que, deixant de banda l'impacte visual que tindrà l'establiment, aquesta actuació significa una «privatització» d'una part de la muntanya que hauria de ser d'ús públic. Els mateixos arguments i crítiques que es van sentir quan es va començar a construir el polèmic hotel, obra de l'arquitecte Òscar Tusquets.
La denúncia més contundent ha estat la que ha fet el Centre d'Estudis de Montjuïc. El seu president, Oriol Granados, recorda que el punt on ja s'està fent el bar són els jardins de Miramar, dissenyats pel paisatgista francès Jean-Claude-Nicolas Forestier amb motiu de l'Exposició Universal de 1929. «Aquest indret era una terrassa oberta a la ciutat amb una vista única de Barcelona, i ara ens trobem que una part d'aquests terrenys es privatitzen i Barcelona perd un espai que era seu», comenta Granados, que nega amb rotunditat la teoria que la construcció del bar ja constava en el projecte original de Forestier. «Nosaltres tenim documentació, i aquesta actuació no apareix enlloc», conclou. De fet, les queixes i pressions que han fet diversos col·lectius ja han servit per redimensionar el projecte a la baixa. Inicialment el bar havia de tenir dues plantes, que han quedat reduïdes a una.
Polèmiques com aquestes a priori han de quedar reconduïdes quan s'aprovi el pla d'usos de Montjuïc. Sobre aquest punt, però, també s'albiren núvols de tempesta. El govern municipal el vol tenir aprovat abans de l'estiu, però les entitats diuen que no se'ls ha convocat a cap reunió participativa tot i que hi havia el compromís, explícit, de fer-ho.