| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de novembre de 2024


divendres, 11 d'abril de 2008
>

Montilla veu bona comunicació amb l'Estat



A. SERRANO.

Malgrat el cúmul de propostes i contrapropostes, afirmacions i desmentiments per part dels governs català i espanyol, el president de la Generalitat, José Montilla, va assegurar ahir que «no hi ha cap problema de comunicació» amb La Moncloa en les possibles solucions contra la sequera. «Els canals no grinyolen», va afirmar des del Marroc. Montilla va garantir que Catalunya i Madrid no tenen «a l'agenda immediata» la possibilitat de transvasar aigua del Roine. Una proposta recuperada per CiU i que el mateix José Luis Rodríguez Zapatero va assegurar en el debat d'investidura que estan disposats a estudiar. Després de parlar telefònicament amb el ministre Moratinos, Montilla va afirmar que «és fals que Zapatero parli del Roine», i va precisar que si en va parlar va ser només «per cortesia» amb CiU. El govern català no vol ni sentir a parlar del riu francès, que segons Montilla CiU posa sobre la taula per «distreure la ciutadania». Per contra, va dir que el tripartit «fa els deures i treballa per trobar solucions». L'argument és el temps, ja que el transvasament del Roine tardaria un mínim de deu anys. I Montilla va reiterar que, a mitjà i a llarg termini, ja tenen solucions, amb mesures com ara el pla de dessalinitzadores.



BLANCO NO EL DESCARTA PEL FUTUR
Mentrestant, el secretari d'organització del PSOE, José Blanco, va insistir a estudiar el transvasament del riu francès, i també va defensar l'opció de les dessalinitzadores. Segons ell, la situació de sequera que afecta la regió de Barcelona no és conseqüència de la falta d'inversió, sinó del canvi climàtic.

CIU VOL «CONSENS» A L'EBRE
El president de CiU, Artur Mas, va recordar ahir a Montilla des del seu videobloc que la federació condicionarà el suport al govern en la interconnexió de les xarxes del CAT i ATL al «consens» previ amb els habitants i els regants de l'Ebre. CiU manté l'oposició al transvasament de la capçalera del Segre cap al Llobregat, «que ni el PSC ni ICV-EUiA ni ERC volen que es voti al Parlament», va denunciar el portaveu parlamentari Oriol Pujol. Per ara, però, descarten demanar la dimissió del conseller de Medi Ambient.

AIGUA DE MAR A LES PISCINES
Entretant, el diputat per CiU i alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha presentat una proposta al Parlament perquè la Generalitat faciliti als hotelers dels municipis turístics que puguin omplir les seves piscines amb aigua de mar. Segons Crespo, amb aquesta mesura s'aconsegueix donar un servei diferenciat al turisme i es posa remei a una part dels problemes originats a Catalunya arran de la situació de sequera. La proposta recorda que la restauració és sector cabdal per a l'economia catalana, si bé alhora una gran consumidora d'aigua.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La PDE reactiva la xarxa catalana contra els transvasaments en una cimera a Lleida

>El govern farà potable aigua regenerada de la depuradora del Prat per al consum humà

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.