La Generalitat descarta l'aigua del pou Boronat per enviar-la a la regió metropolitana de Barcelona, tot i que una analítica recent considera que podria ser apta per al consum «després d'un tractament de desinfecció». L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) assegura que està elaborant un informe exhaustiu sobre la situació de l'aqüífer, però ja avança que «l'extracció d'aigua per enviar-la a Barcelona és inviable». El director dels serveis territorials de Medi Ambient, Josep Lluís Pau, afirma que «la primera bossa d'aigua dolça es perdria ràpidament» i que «treure aigua del pou Boronat posaria en risc una zona catalogada com a sobreexplotada».
Una analítica del 18 de febrer passat feta pel Laboratori d'Anàlisi Comarcal considera: «L'aigua pot esdevenir apta per al consum –segons l'article 17 del reial decret 140/2003– després d'un tractament de desinfecció.» També denota una alta concentració –segons el mateix decret– en sulfats i coliformes. En aquest sentit, el portaveu de la família, Joan Boronat, reafirma: «L'aigua dels pous que utilitzaran i l'aigua del minitransvasament han de rebre també aquest tractament de desinfecció. Aquesta aigua és tan o més bona que la que ens arriba d'aquestes fonts d'aprovisionament.»
Per la seva banda, l'Empresa Municipal d'Aigües de Tarragona, Ematsa, va ratificar la seva posició. En un comunicat, afirma que «les anàlisis prèvies realitzades indiquen que hi ha una alta probabilitat que, en cas de plantejar-se una explotació d'aquest pou, aquesta decisió podria implicar un deteriorament de la qualitat de l'aigua que proporciona». A més, hi afegeix: «La recuperació del pou implicaria una obra amb un termini d'execució molt llarg i complex.» En aquest sentit, Boronat es mostra perplex: «El cost de l'explotació seria una ridiculesa comparat amb les altres solucions que s'estan plantejant, com ara portar aigua des d'Almeria, des del Segre o des de Reus.» I conclou: «Si no volen agafar-la que ho diguin i prou, però que no posin excuses ni diguin que no és bona.»