Dos anys després, la sala d'actes del Palau Abària de Tortosa podria ser l'escenari de la segona dimissió del delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. El 12 de maig del 2006, la causa de la renúncia de Salvadó i de la resta de directors territorials d'ERC va ser la polèmica per l'Estatut i el trencament del primer tripartit. Ara la causa seria que tirés endavant el transvasament del Segre com a solució per afrontar la falta d'aigua a l'àrea de Barcelona. De fet, Salvadó ja ha comunicat a Carod-Rovira que marxarà cap a casa. Els directors territorials d'ERC li donarien suport i també marxarien amb ell.
Salvadó va aconseguir un veritable cop d'efecte dijous al matí, quan la portada del diari El Punt anunciava que el delegat de la Generalitat dimitiria si l'executiu català impulsava la connexió temporal del Segre amb el riu Llobregat. El dia abans, el conseller Baltasar havia admès que havia amagat el transvasament del Segre per la proximitat de les eleccions, i havia anunciat que el govern també estudia transportar aigua amb tren. Fins aquell moment, Salvadó s'havia mostrat molt prudent a l'hora de parlar del Segre o de la possible recuperació de la interconnexió de xarxes, i la realitat és que la falta de comunicació entre Barcelona i Tortosa va provocar que el delegat a l'Ebre quedés en evidència el 18 de març. Així, mentre Salvadó assegurava al territori que la Generalitat no havia fet «ni cap encàrrec ni cap estudi» sobre possibles captacions de l'Ebre o del riu Segre, el conseller Joaquim Nadal admetia per primer cop que el govern català estudiava la viabilitat de fer una actuació en cas «d'extrema necessitat». Després, el conseller Baltasar ja va confirmar obertament el projecte, que Salvadó havia atribuït a «especulacions» dels grups de l'oposició. Això va fer que tant Salvadó com ERC comencessin a desconfiar de les veritables intencions de Medi Ambient. De fet, els republicans van reunir-se dijous sant, i després de Pasqua van emetre un comunicat en què criticaven obertament la gestió d'ICV al capdavant de la conselleria. «No han preparat el país per afrontar una situació absolutament previsible», sentenciava la nota emesa per la regional d'ERC.
Amb tot, ERC no és l'únic partit de l'Ebre que s'ha revoltat contra els plans de la Generalitat. ICV va refermar, també dimecres, la seua adhesió al Compromís per l'Ebre, el document que el PSC, ERC i ICV van signar l'any 2003 amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre. Així, els ecosocialistes van rebutjar el transvasament del Segre i la interconnexió de xarxes. Només el PSC ebrenc ha evitat qüestionar la política hidrològica del govern, i dilluns podria donar suport a una interconnexió d'emergència.