| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 27 de novembre de 2024


dissabte, 5 d'abril de 2008
>

Vallès. La plataforma antiincineració de Montcada anirà als tribunals si es dóna el permís ambiental a Lafarge

Ha presentat al·legacions amb el suport de 50 entitats i 6.000 firmes

C. ALUJU FERRER. Montcada i Reixac
Després que dijous la plataforma antiincineració de Montcada presentés al·legacions perquè la Generalitat denegui l'autorització ambiental a la fàbrica de ciment Lafarge, ahir l'advocat ambientalista Albert Calduch va dir que si finalment s'atorga aquest permís aniran als tribunals per recórrer contra la decisió i demanar responsabilitats criminals. Les al·legacions tenen el suport de 50 entitats i van acompanyades per 6.000 firmes que demanen el trasllat de l'antiga Asland.


+ Conejero (a l'esquerra) comenta les al·legacions amb Calduch, amb Lafarge al fons. Foto: C.A.F.

Tot i que Calduch es va mostrar confiat que la Generalitat «actuarà amb seny» i que finalment no atorgarà l'autorització ambiental a Lafarge, ahir va explicar que si l'empresa obté el permís necessari la plataforma presentarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió i també acudirà a la via penal per demanar responsabilitats criminals contra qui hagi autoritzat l'activitat. «Per nosaltres –va dir l'advocat– és més important la salut de les persones de Montcada que els beneficis de Lafarge.» El portaveu de la plataforma, José Luis Conejero, va dir que estan «farts de la contaminació i la pols que afecta la població» des de fa molts anys.

El moviment veïnal de Montcada basa les seves al·legacions en el fet que la llei que regula activitats com les de Lafarge ha prorrogat fins a tres vegades la seva tramitació des del 1998 amb l'objectiu, segons Calduch, «de vestir de legalitat la crema de llots de depuradora a les instal·lacions de Lafarge». L'advocat recorda que les peticions per rebre autoritzacions ambientals es podien fer fins al gener del 2007 i que la fàbrica de ciment ho va fer al setembre d'aquell any.

En essència, la plataforma demana que Lafarge es traslladi fora del nucli urbà i que se situï a més de 2 quilòmetres de zones habitades. També reclama que no s'utilitzi el llot de depuradores com a combustible substitut del coc de petroli.

La plataforma espera que l'Ajuntament consensuï un document –ara en fase de discussió– en què es reclami el trasllat de Lafarge. «Sabem que l'Ajuntament està a favor del trasllat», però li reclamen que ho reconegui oficialment.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Perillen 200 empleats

>Els opositors a Lafarge de Montcada no descarten anar als tribunals

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.