| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 24 de novembre de 2024


dimarts, 1 d'abril de 2008
>

El primer expedient, a una promotora



EMILI BELLA. Sant Cugat del Vallès

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a obert un expedient a una empresa promotora d'un edifici plurifamiliar de divuit habitatges del municipi per haver omplert la piscina comunitària després d'haver entrat en vigor l'excepcionalitat 2 del decret de sequera. El consistori, però, no ha pogut determinar si l'aigua provenia de la xarxa d'aigua potable. L'Ajuntament remetrà el cas a l'Entitat del Medi Ambient (EMA), qui té potestat des d'avui per sancionar el malbaratament. Si fos el cas, l'import de la multa podria ser de 200 a 3.000 euros.

El dia 13 de març, un veí va observar que s'omplia la piscina i va telefonar a l'Ajuntament per denunciar-ho. Feia més d'un mes que havia entrat en vigor la fase d'excepcionalitat 2 del decret de sequera, que prohibeix, per exemple, utilitzar aigua de la xarxa per omplir piscines. No està clar, però, si es podrà acabar multant el constructor, ja que l'EMA no podia sancionar ningú fins avui. La policia municipal va traslladar-se fins a la promoció en qüestió –que l'Ajuntament no ha volgut revelar– i hi va trobar quatre aixetes obertes. Els agents no hi van trobar ningú i hi van tornar més tard, quan la piscina ja era plena. El govern local tampoc ha concretat les mides de la piscina.

Aquesta setmana, l'Ajuntament s'entrevistarà amb el propietari de l'empresa constructora i posteriorment remetrà, com correspon, l'expedient a l'EMA i a la Generalitat, que decidiran si s'escau o no imposar-li una sanció.



INDICIS, PERÒ NO CERTESES
A més, la tinent d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, va admetre ahir que «tot fa pensar» que l'aigua utilitzada per omplir la piscina era de la xarxa, però no va poder-ho assegurar, en espera de la trobada amb el constructor.

A Sant Cugat hi ha unes 4.400 piscines. «Això no vol dir que s'hagin d'omplir cada any, sinó cada cinc», es va afanyar a dir Subirà. El municipi va ser el primer de tot l'Estat espanyol a aprovar una ordenança per regular l'estalvi d'aigua, l'any 2002. També disposa d'una patrulla específica per eradicar els delictes i infraccions relacionats amb el medi ambient.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>El transvasament de Baltasar fa aigües

>Els municipis metropolitans poden multar des d'avui els qui malbaratin l'aigua

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.