Daniel González Marco, doctor de la Universitat Politècnica de Catalunya, va pronunciar a l'Escola del Mar de Badalona la conferència El pont del petroli: una infraestructura científica singular, en el marc del cicle Retalls de Mar. González Marco va explicar, molt pedagògicament, el projecte de recerca des de l'antic pantalà; tant l'estudi fet l'any 2004, que va permetre predir temporals, com l'estació que es vol posar al pont del petroli una vegada estigui obert. Serà un ambiciós projecte que el convertirà en una plataforma d'estudi del medi marí, científica i de divulgació.
Les paraules del científic van engrescar el públic assistent i la pregunta del milió no va trigar a aparèixer «quan estarà a punt?». La resposta va arribar des de la primera filera. Mercè Rius, regidora de Medi Ambient: «D'aquí a poc traurem a licitació les obres de remodelació» i va afegir-hi que el pont del petroli estaria acabat en un termini de «sis o vuit mesos». El mes d'agost passat, la regidora ja havia «previst» que «abans d'un any» estaria acabat. Rius va explicar dijous que ara tot està a punt, «només falta que Urbanisme faci la licitació». Altres membres de la regidoria presents també en l'acte van explicar que ja es disposa dels 600.000 euros necessaris: la meitat aportats per la Diputació; l'altra meitat «ha sortit de la muntanya», van dir, en referència al fet que era una aportació provinent de la pedrera de la Vallensana.
El pont del petroli té característiques idònies per a la recerca: 250 metres de longitud, 11 de profunditat i és permeable a l'onatge: «No només s'hi pot fer recerca, sinó que s'ha de fer», va sentenciar González. En tot el món només hi ha quatre estructures més com la de Badalona.