| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 26 de novembre de 2024


dissabte, 29 de març de 2008
>

Mariona Quadrada proposa un centenar de maneres de preparar una amanida

La cuinòloga dedica a aquest tema el segon volum de la sèrie «Amb gust del Mediterrani»

NATÀLIA BORBONÈS. Reus
La cuinòloga reusenca Mariona Quadrada ha publicat el segon llibre de la col·lecció Amb gust del Mediterrani (Cossetània Edicions), després de la bona rebuda que va tenir el primer, Peix, marisc i bacallà: un regal de l'aigua. Ara són les amanides les protagonistes del llibre, de les quals n'ofereix un centenar de receptes i, com ja és habitual en els llibres de cuina de Quadrada, una acurada introducció en què reivindica la cultura gastronòmica del país. També un altre professional de trajectòria en la gastronomia, aquest cas en la pastisseria, ha publicat llibre: Salvador Arimany, que va ser propietari del cèlebre establiment tarragoní.


+ Alumnes del taller de cuina de Mariona Quadrada van presentar el llibre a Reus, mitjançant l'elaboració, davant el públic, d'algunes de les receptes de l'obra. Foto: RITA LAMSDORFF

Un grup d'alumnes avantatjades del taller de cuina que dirigeix Quadrada a Reus van ser les encarregades de presentar, dijous passat, Amanides. La frescor de la terra, amb l'elaboració, davant el nombrós públic que s'havia aplegat a la biblioteca central Xavier Amorós, de quatre de les receptes que recull el llibre. Un camp, el de les amanides, en què la cuina tradicional ha ofert poca varietat: «L'amanida, fins fa ben poc, s'ha concretat en uns quants productes clau: enciam/escarola, tomaca, ceba, olives, pastanaga, raves... i algunes herbes feréstegues», escriu l'autora en la introducció de l'obra. El protagonisme de les amanides en els àpats s'ha produït en els últims trenta anys, arran de la rellevància que els productes crus i freds han agafat a la cuina: «Un exemple clar que ho determina clarament són les barreges que es fan avui en dia d'elements crus amb d'altres de cuits –verdures cuites, cereals, llegums–, que donen lloc a preparacions més completes i que fan més plat.» La varietat dels amaniments, que ja no es limiten només en molts casos al clàssic oli, vinagre i sal, també ha contribuït a revalorar el paper que les amanides tenen en la dieta.

Com va passar en l'anterior volum, dedicat al peix, Mariona Quadrada ha tingut ara la col·laboració de Josep Borrell Garciapons per confeccionar Amanides. La frescor de la terra , ja que d'ell són les fotografies que il·lustren el receptari. Amb gust del Mediterrani és una proposta de la mateixa Quadrada i de Cossetània Edicions per oferir al lector obres culinàries editades en format de luxe i que vagin més enllà del simple receptari. El segell Lectio, també de l'editorial vallenca, publica la versió en castellà dels llibres de la sèrie.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Les postres de l'Arimany

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.