La tractorada, organitzada per les set comunitats de regants del Ter, Unió de Pagesos i JARC, va començar a les 10 del matí i es va dividir en dues parts, una quarantena de tractors van passar per Sant Jordi Desvalls en direcció a l'antiga N-II a Sarrià de Ter, on van provocar retencions i una seixantena van sortir de Pals i es van dirigir a Bordils. El lloc de concentració va ser al Pont de Fontajau, a Girona.
Allà els representants de les comunitats de regants van demanar la dimissió del Conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, perquè «ha fracassat en el seu càrrec». «No s'excusi amb els seus antecessors. Quan s'agafa un càrrec és per a les coses bones i per a les dolentes. El seu partit fa cinc anys que està al govern i no ha fet res pel Ter. Per això demanem la seva dimissió, per inepte», va dir Jordi Aulet, president de la comunitat de regants de la presa de Colomers. Aulet també va demanar al conseller del DAR, Joaquim Llena, que «no amagui el cap sota l'ala», que «desperti i aporti solucions als regants». En aquest sentit es va manifestar albert Grassot, president de la comunitat de regants de Pals: «El problema és que hem tardat massa a reclamar l'aigua. Als polítics només els importa una cosa: portar l'aigua a Barcelona perquè és allà d'on treuen els vots.»
Els regants reiteren la petició perquè la solidaritat amb Barcelona «no sigui només del riu Ter», sinó que també surti d'altres conques de Catalunya –referint-se a l'Ebre i al Segre–, «regions que no són gens solidàries». «No s'hi val que el Ter ho doni tot i que les altres conques no donin res», van dir els regants, que també es van queixar que els regants del Ter tinguin restriccions d'aigua i en canvi «els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana no.»
La d'ahir era la segona manifestació que feien els regants del Ter. «I no serà l'última –van avançar–, perquè si no ens escolten a Catalunya i a l'Estat espanyol, segur que ens escoltaran a Europa.» Els regants reivindiquen que es tracti l'agricultura com una activitat econòmica més del país, com el turisme i la indústria, ja que a aquests no se'ls imposa restriccions d'aigua.