| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 22 de novembre de 2024


diumenge, 16 de març de 2008
>

«Barcelona semblava que hagués de desaparèixer»



G.V.. Barcelona

+ Joaquim Culla dirigia una fàbrica de material de guerra.

Joaquim Culla, nascut el 1912, era director d'una fàbrica de material de guerra al Poblenou quan, el març del 1938, l'Aviazione Legionaria va atacar la ciutat sense miraments. «Estava treballant i ens van dir que una bomba havia impactat contra un camió de trilita, i que Barcelona semblava que hagués de desaparèixer. El meu pare va decidir que aniríem a casa d'uns familiars a Terrassa, on estaríem més segurs. La meva germana, que treballava al carrer dels Tallers, també hi va anar, però va sortir de Barcelona a les quatre i fins a les deu no la vam veure arribar», explicava ahir Culla, que va viure l'episodi amb un «pànic enorme».

A la feina, Culla va ordenar la construcció d'un refugi, amb un metre de ciment i amb una gran capacitat de resistència. «A Barcelona no n'hi havia, de refugis, la gent se'ls va haver d'anar fent. Quan queien les bombes, obríem la porta i dèiem a la gent del carrer que es refugiés amb nosaltres.»



 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Ens refugiàvem a la cripta de la Sagrada Família»

>El llibre «Tres dies de març», dedicat als bombardejos de Barcelona, surt a la venda demà

>Al metro, setanta anys després

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.