Amb poc més de dos mesos al capdavant de la regidoria de Promoció de la Vila, la primera prova a superar per Bernat Costas (ERC) era «transformar» la Fira del Ram. La cita, de les més importants i punt de referència d'aquestes celebracions al Maresme i la Selva, havia arribat en trenta anys de vida a un punt d'estancament que, segons el regidor, calia trencar. «No es tracta d'inventar res de nou, sinó d'optimitzar els recursos i recuperar el potencial econòmic que les fires tenien en els seus inicis», va dir Costas. Sota aquest paraigua, doncs, la fira creix en espai expositiu i amplia el nombre d'estands en prop de quaranta. «L'espai del parc Prudenci Bertrana és únic i té moltes possibilitats», diu el regidor, que hi afegeix: «S'han millorat les zones d'aparcament, que s'han fet més accessibles i on s'ha posat nova il·luminació.»
MOTOR TURÍSTIC
«La fira ha de ser el mirall dels sectors econòmics de Tordera: indústria, comerç, agricultura i ramaderia, i turisme», explica. Turisme? «El nostre municipi té molts valors a explotar de cara al visitant i hi ha empreses que treballen des de fa anys en aquest sector, que cada cop té més projecció i del qual ens interessa beneficiar-nos.» A banda de les activitats habituals, aquest any, la Fira del Ram també creix en oferta complementària. Els restauradors que hi participen amb l'elaboració del conegut plat de la fira explica el regidor de Promoció de la Vila tindran un espai dins el recinte on oferiran tastos de la seva cuina. «Aquest serà el primer pas per organitzar en properes edicions unes jornades gastronòmiques al voltant dels nostres productes», va avançar.