La manifestació va tenir un caràcter festiu i reivindicatiu. Milers de persones de la Catalunya del Nord i del Sud moltes de les quals van viatjar en la desena d'autocars que s'havien organitzat van alçar la veu contra la MAT. El recorregut va començar a la plaça Catalunya i va arribar al Castellet, on es va llegir un manifest. «Senyors poderosos, escolteu la veu del poble ja que, si s'intenta imposar la MAT, menyspreant les regles democràtiques, reaccionarem en conseqüència», deia el text.
Un dels portaveus de No a la MAT, Joan Martí, va fer una crida a la mobilització per a la manifestació de Girona del 30 de març i es va referir als polítics presents a Perpinyà: «Els demanem coherència. Que no només es recordin de posar-se darrere la pancarta quan hi ha eleccions. Que expliquin per què no es van oposar al nomenament de l'exdirector regional de Red Eléctrica, Agustí Maure, com a nou director general d'Energia i Mines, que és responsable de posar en marxa la interconnexió.»
En l'acte, hi va assistir el conseller de Governació, Joan Puigcercós, que va dir que «el govern de Catalunya en cap moment no ha defensat en el seu pla nacional d'infraestructures la necessitat d'aquesta interconnexió». Va afegir que no hi ha «cap justificació» per fer aquest projecte, tot i que va reconèixer que és necessari millorar el subministrament elèctric a les comarques gironines. «Hi ha un ocultisme absolut per part de les administracions franceses i espanyoles sobre la necessitat d'aquesta infraestructura», va dir. I va enviar un missatge al govern de l'Estat: «Els diners que s'han de destinar a ferrocarrils o a altres infraestructures no es poden dedicar a pagar un negoci privat de Red Eléctrica».