«Els operadors turístics estan preocupats per s'Abanell. Volen saber si hi haurà sorra a l'estiu perquè els seus clients no es trobin que vénen a Blanes i no hi ha platja», explica Fernando Gómez. El regidor reconeix que els darrers dies s'han rebut trucades del sector demanant fotos de s'Abanell. De moment, segons afirma Gómez, s'ha decidit que no se n'enviaran. «Però tampoc els podem enganyar. Aquests mateixos operadors ja treballen a Lloret i si volen poden enviar algun guia que tinguin en aquest municipi perquè els faci un informe de la situació», diu.
Malgrat això, l'Ajuntament intenta calmar els operadors turístics. «Tenim el compromís de l'Estat que portaran sorra per recuperar la platja per Setmana Santa. I aquest compromís el fem arribar al sector», assegura Gómez. El que està gairebé descartat, segons el regidor, és la instal·lació d'esculleres. I és que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no avala aquest tipus d'infraestructures com a eina de protecció de la platja perquè tenen un greu impacte ambiental.
D'altra banda, un informe del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB) determina que l'aportació de sorra a la platja de s'Abanell no servirà de res si això no va acompanyat d'una actuació integral a la conca de la Tordera.
Aquest estudi, encarregat per l'associació d'hostaleria i de càmpings de Blanes i l'associació de veïns dels Pins, sosté que cal eliminar totes les instal·lacions i canalitzacions que hi ha a la Tordera –i fins i tot algun càmping de primera línia de mar– perquè el delta torni a aportar sediments que reforcin la sorra de la platja.