L'associació de veïns de Poblenou va redactar recentment una resolució en què reflectia la seva preocupació pel que ells consideren «l'estat de deteriorament i progressiva destrucció que pateix des de fa temps el centre històric» del barri. Segons es recorda en la citada resolució, i també segons ha explicat a aquest diari el president de l'associació, Manel Andreu, com que no hi ha un pla de preservació, ordenació i rehabilitació del barri antic, les actuacions urbanístiques que es duen a terme es basen en els criteris del pla general metropolità que data de l'any 1976.
Conseqüentment, segons s'afegeix en el document veïnal, «s'obren carrers, s'enderroquen edificis i s'expulsa veïns i veïnes del barri, ja que no poden aguantar aquesta pressió». Els veïns posen com a exemples, l'obertura del carrer Ramon Turró des de la rambla del Poblenou a Marià Aguiló, l'enderroc d'Extractos Tánicos i la construcció al seu lloc d'edificis de gran altura, i també els enderrocs dels carrers Vidal i Valenciano, Perelló i Sant Francesc.
Tal com recorda Andreu, l'AVPN sempre s'ha oposat a aquest tipus d'actuacions que considera aïllades i que no responen a una filosofia global que pugui garantir la identitat del barri.
Precisament, el 2004, l'Ajuntament va encarregar un estudi sobre el nucli central del Poblenou a l'arquitecte i professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, Sebastià Jornet, el qual havia de ser la base d'un pla de preservació i ordenació del barri antic del Poblenou. Aquest estudi ressaltava els passatges com a elements singulars del barri vell, i proposava desestimar l'obertura del carrer Ramon Turró. També a la plaça Prim recomanava preservar la fàbrica Extractos Tánicos la qual, com ja s'ha dit, va ser finalment enderrocada. Segons els veïns, el fet que en tots aquests anys no s'hagi dut a terme la redacció del pla de preservació i protecció ha provocat la desaparició de racons identitaris del barri.