El mosquit tigre i la sequera s'han aliat per fer la vida impossible als pagesos. Una de les poques alternatives a la falta d'aigua corrent és omplir galledes i dipòsits amb aigua de la poca pluja que cau. Doncs bé, és precisament en aquesta aigua estancada a l'aire lliure on nien els temuts mosquits tigre. Prou que ho sap en Julio Díaz, que té un hort privat a casa seva, a Terrassa (Vallès Occidental). L'any passat va rebre una carta de l'Ajuntament en què se li recomanava que no acumulés aigua de pluja en dipòsits per evitar la proliferació de l'insecte. A la carta s'adjuntaven filets de coure, ja que maten les larves.
En Julio també disposa d'un hort municipal a Can Casanovas. Allà, tot i que l'Ajuntament ha anunciat que tancarà l'aixeta per fer front a la sequera, aquest cap de setmana els pagesos han pogut continuar regant. «És aigua no potable», asseguren, no gaire convençuts. «Amb les plantacions d'ara no cal regar gaire sovint, un cop cada quinze dies», expliquen. Això sí, amb poca aigua, les patates sortiran una mica escarransides. Quan s'hagin de plantar tomàquets, cap a l'abril, sí que caldrà un reg més constant, d'un parell de cops a la setmana, «però esperem que llavors ja hagi plogut». Els pagesos es vindiquen com els primers a ser conscients de la problemàtica de la falta d'aigua.
Terrassa també estudia l'ús d'aigua de la depuradora de les Fonts, com fa el Real Club de Golf El Prat, per regar parcs i jardins. Es planteja desconnectar els equipaments de la xarxa potable convencional, fer un tractament amb clor i transportar-la en camions cuba. A Sabadell es farà una inversió d'emergència de 700.000 euros per ampliar la xarxa de distribució d'aigua regenerada i recuperar pous. També es farà un inventari de centres sanitaris, esportius i educatius per estudiar la possibilitat d'instal·lar-hi dipòsits si la sequera s'accentua. A més, la companyia d'aigües, Cassa, enviarà cartes als usuaris que s'excedeixin en el consum habitual.