En poques hores la runa va desaparèixer, després de estar-hi durant setmanes. L'empresa encarregada de l'obra, UTE Sant Celoni, va enviar diversos camions a primera hora del matí i a la tarda les parcel·les ja eren netes. L'Ajuntament es mostrava sorprès i alhora satisfet. Ni Adif, empresa de l'Estat que gestiona les obres del TAV, ni l'adjudicatària l'havien informat prèviament. Se'n van assabentar de casualitat, perquè van veure que es treballava a la zona.
La runa era conseqüència de l'enderrocament de diverses cases entre el carrer del Turó de les Olles i l'avinguda del Ferrocarril, situades a pocs metres de la nova via del tren i que s'havien de tirar a terra per establir un paràmetre de seguretat. L'empresa va enderrocar les cases, però la runa la van tirar a una piscina d'una de les parcel·les o bé la van camuflar sota una petita capa de terra. Hi van deixar ferros que sobresortien, i no van restaurar les voreres ni l'enllumenat que hi havia anteriorment a la zona. Davant la proliferació de rates i les queixes òbvies dels veïns, l'Ajuntament es va veure obligat a fer els treballs de neteja desbrossar, desenterrar la runa i aplanar el terreny. Malgrat això, les deixalles encara estaven amuntegades a l'espera que l'empresa se les emportés.
Fonts d'Adif van explicar ahir que no tenien constància de la situació i que, un cop assabentats per la premsa, havien instat l'empresa a retirar la runa. També van assegurar que l'Ajuntament mai s'havia posat en contacte amb Adif.
El regidor d'Urbanisme, Manel Ortí, va explicar que l'Ajuntament enviarà a l'empresa la factura dels treballs previs a la retirada de la runa, que tenen un cost d'uns 7.000 euros. A part, afirma que continuaran reclamant la restitució de les voreres i l'enllumenat. Així mateix, l'Ajuntament ha encarregat un informe a una empresa externa amb l'objectiu que se solucionin altres aspectes del projecte com ara el trasllat de la ubicació de la nova estació o la creació de corredors biològics, entre d'altres.