«Què els puc dir als meus clients quan hi ha tanta lentitud?», es pregunta Josep Prat, un dels advocats de les acusacions particulars. A causa d'aquest retard, les dues acusacions particulars van presentar a finals del mes passat un escrit de queixa –«ja n'havíem enviat d'altres», recorda Prat– demanant al jutjat número 4 de Blanes que no hi hagi més dilacions i que s'enllesteixin tots els tràmits per poder celebrar el judici com més aviat millor. «És un cas del 2003», diu, indignant, Prat, que afegeix: «Confiem que hi hagi una sentència condemnatòria, però també temem que les penes es puguin arribar a reduir perquè hi ha hagut molt retard. És per això que nosaltres ens anem queixant al jutjat per demostrar que no estem d'acord amb aquesta lentitud.» Segons Prat, el ministeri fiscal té des del març del 2007 tot l'expedient sobre la taula perquè faci les conclusions provisionals, però el cas continua encallat.
L'atropellament va passar a l'entrada de Lloret quan es ve de Blanes. Un cotxe patrulla dels Mossos, que estava ocupat per un agent i un sergent, circulava amb els senyals lluminosos i acústics i anava cap a un hotel de Lloret, després que un ciutadà els avisés que havia enxampat dos nois robant un ciclomotor. El conductor del vehicle policial va perdre el control i va pujar a la vorera, on va envestir tres dones, dues de les quals, Isabel Falla, de 48 anys, i Lucía Bernáldez, de 68, van morir. Els Mossos van argumentar que havien tingut l'accident per culpa d'una taca de gasoil a la carretera. És per això que, a banda del mosso que conduïa el cotxe, també es va arribar a imputar el conductor d'una furgoneta que suposadament havia provocat aquella taca.
A partir d'aquí, va començar una instrucció del cas que es va anar complicant i que s'ha allargat més del compte, segons les acusacions. A part del col·lapse del jutjat –veure peça– es van produir situacions tan surrealistes com que es va trigar mesos a fer un informe sobre l'accident perquè des del jutjat no informaven del pes dels mossos que anaven en el cotxe, una dada imprescindible per a l'estudi.