| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 24 de novembre de 2024


diumenge, 27 de gener de 2008
>

Construir equipaments per fer ciutat



opinió . Alcaldessa de Girona.

ANNA PAGANS I GRUARTMONER..

Amb la inauguració, ahir dissabte, del Centre Cívic Ter i de la Biblioteca Antònia Adroher, l'Ajuntament de Girona ha fet realitat un somni i un desig compartit amb els veïns i veïnes de Taialà, Germans Sàbat, Fontajau, Sant Ponç i Domeny: dotar els barris de l'esquerra del Ter d'un equipament cívic i cultural de primer ordre, que es convertirà des d'ara en punt de trobada i espai dinamitzador per a tots els que viuen en aquest sector de la ciutat.

Aquests barris són uns barris que, junts, formen allò que anomenem l'esquerra del Ter: barris amb una forta identitat pròpia, i amb una història intensa de treball, d'esforç i de lluita per millorar les condicions de vida individuals i també col·lectives. Una lluita que els successius governs democràtics d'aquest Ajuntament han compartit i a la qual han contribuït transformant completament aquest sector de la ciutat, que ara pot encarar amb optimisme les properes transformacions urbanes.

Han estat els veïns també els que ens han empès a construir aquest nou equipament. El Centre Cívic Ter és, en aquest moment, el més gran de la ciutat, i hem treballat per equipar-lo amb tots aquells elements que ens n'assegurin la màxima funcionalitat i comoditat. L'experiència que hem anat acumulant en la construcció dels centres cívics anteriors (situats als barris de Sant Narcís, Vila-roja, Santa Eugènia, Palau, Pont Major i Pedret) sens dubte ens ha servit per construir uns centres cada vegada més adequats a les necessitats dels que els hauran d'utilitzar. Com ja passa en els altres centres des de fa temps, esperem que ben aviat les aules, tallers i sales de reunions i treball del Centre cívic Ter s'omplin d'activitats, organitzades des del mateix centre o promogudes pels veïns i les entitats del barri, i que tot l'edifici en conjunt esdevingui un espai de relació, diàleg i trobada entre els usuaris, que ajudi així a millorar la convivència quotidiana.

Així mateix, i seguint un model que aquest Ajuntament ja ha promogut amb èxit altres vegades, el mateix edifici acull també la Biblioteca Antònia Adroher. Es tracta, en aquest cas, d'un edifici nou per a una biblioteca que ja existia, la de Taialà; la primera que, ara farà 30 anys, va obrir l'Ajuntament de Girona. Com passa amb les altres biblioteques (Salvador Allende, Ernest Lluch i Just Manel Casero), aquesta també esdevindrà un lloc de coneixement i de cultura, on tots el que s'hi acostin trobaran llibres, diaris i revistes, però també CD, DVD i ordinadors. I hi podran gaudir d'un bon nombre d'activitats culturals i de promoció de la lectura per a adults i petits, de manera que sense cap mena de dubte podem dir que les biblioteques són autèntiques dinamitzadores culturals dels barris. Aquesta és, a més, la primera biblioteca amb nom de dona, que homenatja una mestra, pedagoga i política gironina a la qual creiem que calia fer un reconeixement.

Com a alcaldessa de la ciutat, crec fermament que la ciutat es construeix, certament, fent carrers i plans urbanístics, promovent més i millors mitjans de transport, i condicionant parcs i jardins, però també promovent la convivència, el diàleg i l'educació dels ciutadans i ciutadanes. La nostra ciutat ha desenvolupat, amb el desplegament dels centres cívics i les biblioteques, un model únic d'equipaments que contribueixen extraordinàriament a aquest «fer ciutat» des dels barris, que entenem que va molt més enllà d'un procés de construcció física. Aquest nou centre cívic i també la biblioteca, doncs, són una contribució més a aquesta concreció del nostre model de ciutat.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.