Mai plou a gust de tothom, diuen, ni tan sols en situacions tan dramàtiques com és la sequera que afecta el país. El que és una molt mala notícia per a la majoria és un bon negoci per als restaurants pròxims als embassaments, sobretot el de Sau (Osona), on això que s'ha batejat com a turisme de sequera està omplint els calaixos dels establiments. La Iolanda, del restaurant Can Morilla, a mig camí entre Vilanova de Sau i l'embassament, ho té clar: «Per mi, perfecte. Fem calaix». La Iolanda afirma que ha estat en els darrers caps de setmana que el restaurant s'ha omplert de gent que va a veure les restes de l'antic poble de Sau i la seva església característica. Això passa «des que la premsa feu publicitat», afirma, alhora que es mostra encantada ja que «el gener i el febrer són temporada baixa» i això són uns calerons amb què no comptaven. Tot i que aquest és el sentiment majoritari als restaurants de la zona, no tothom ho veu igual. En Jaume, del restaurant La Cuina de la Cèlia, reconeix que «es fa més calaix», però que és només flor d'un dia, perquè «no fidelitza» i no pot donar l'atenció que voldria als clients habituals. «Hi ha clients que no vénen perquè hi ha un merder de collons», diu. En Jaume també es lamenta que «sigui un reclam turístic que a Barcelona hi falti aigua».
APARCAMENTS
L'alcalde de Vilanova de Sau (Osona), Joan Riera, va informar que l'Agència Catalana de l'Aigua obrirà i habilitarà dos aparcaments a la zona pròxima al poble en ruïnes de Sau per poder absorbir l'allau de cotxes que hi arriben els caps de setmana. Aquesta vegada, a diferència de la vegada anterior, no s'haurà de pagar per aparcar. Riera considera positiu tot plegat «mentre porti gent i turisme», i va assenyalar que aquesta setmana vinent també s'obrirà un punt de turisme que s'encarregarà de repartir fulls informatius sobre la història de Sau.