| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 23 de novembre de 2024


dimecres, 23 de gener de 2008
>

Maresme. A la platja del nucli antic de Premià de Mar ja no hi queda sorra mig any després de regenerar-la

La Generalitat hi va abocar el juny passat 50.000 m³ amb un vaixell draga

ADELA GENÍS. Premià de Mar
La platja del nucli antic de Premià de Mar s'ha quedat sense sorra per enèsima vegada. Aquest cop només ha durat mig any i ahir amb prou feines hi havia lloc per posar la tovallola. En un any en què els temporals han estat molt escassos se suposa que són els corrents marins els que provoquen l'erosió. De fet, fa poques setmanes les onades petaven contra les roques i el passeig marítim. Des del consistori premianenc es confia en una nova regeneració, però també es reclama una solució definitiva.


+ La platja del Pla de l'Os de Premià de Mar, davant del nucli antic, ja no té sorra. Foto: A. GENÍS

Fa molts anys que la platja del nucli antic de Premià de Mar, la que es coneix popularment com la del Pla de l'Os, té problemes amb la sorra. Cada any es fan regeneracions que paga la Generalitat i l'empresa concessionària del port i que costen milers d'euros. De fet, l'any passat es van abocar més de 50.000m³ de sorra però han durat poc més de mig any. Ahir, la platja del Pla de l'Os era pràcticament inexistent i els temporals de pluja i vent no han estat especialment virulents.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), explica que com cada any es farà la regeneració de la platja a mitjans de juny. Tot i això, reconeix que a la llarga s'haurà de buscar una solució definitiva. «Cada any es llencen els diners públics, perquè la sorra torna a marxar», diu l'alcalde. Buch també es va queixar que la regeneració fa malbé la sorra de la platja si es fa en camions –la converteix en sauló– i si es fa amb vaixell el fons marí queda molt afectat. «És important solucionar aquesta situació perquè molts premianencs també utilitzen aquest espai per passejar durant els mesos d'hivern», afegeix.

Segons experts mediambientals, aquesta platja de Premià de Mar pateix les corrents marines i sobretot les llevantades. A més, es dóna la circumstància que la construcció del port del municipi també ha afectat el cicle natural del moviment de la sorra. De fet, la sorra que es va extreure l'última vegada es trobava a la bocana del port perquè se n'hi acumula molta. Així, a la platja del nord de Premià la quantitat de sorra –hi ha vegetació i hi ha espai perquè aparquin els cotxes– és immensa en detriment de les platges que queden a ponent.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Vilassar de Mar diu no

>La platja de Premià queda sense sorra sis mesos després

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.