«Entre Biels va el joc, doncs», va comentar Sotorra, que va recordar que Biel Ferrer (Reus, 1962) va guanyar, l'any 1980, un dels premis literaris per a joves que, encara ara, convoca Òmnium Cultural Baix Camp: «L'alè d'aquell poeta adolescent es manté en aquest llibre, tot i que amb el solatge de les experiències vitals i literàries acumulades des de llavors.» Per Sotorra, darrere de Quadern de paradisos imperfectes, on es detecten també influències de J. V. Foix, «hi ha un autor que té una consciència clara de què vol fer. El llibre és la demostració d'una feina escrupolosa i d'un gran domini de la llengua, que Ferrer treballa artesanalment. Per fer un acudit fàcil, aquesta és una obra treballada amb eines de ferrer». L'escriptor reusenc va assenyalar encara una altra característica de l'obra: és el reflex d'un lector apassionat i eclèctic, tal com ho demostren les citacions que encapçalen els poemes, i que són d'altres poetes com ara Martí i Pol, Joan Vinyoli i Maria Mercè Marçal; de músics com ara Gerard Quintana i Ani Difranco, i, fins i tot, del controvertit periodista Salvador Sostres.
Tal com explica el mateix autor en el pròleg del llibre, el poemari està endreçat en tres capítols que giren, cadascun, «a l'entorn d'eixos temàtics relativament diferents, oberts a lectures tan imperfectes com l'autor mateix». El primer capítol, Guia d'itineraris imperfectes, reflexiona sobre «l'experiència del pas del temps mitjançant la metàfora del viatge i els mitjans que el possibiliten». El segon, Bells paradisos en miralls badats, parteix de la idea del joc de miralls «per plantejar un diàleg sovint no gens fàcil amb un mateix, el jo poètic, i amb l'altre». El darrer capítol, Quadern d'estiu roent inacabat, «s'eixampla vers el plural, mira enrere i endavant i es clou amb un final obert, escèptic i, alhora, amb un esqueix d'esperança, malgrat tot, en un futur, incert, tanmateix». Pel que fa a les formes dels poemes, Ferrer també opta per la varietat (quartets, tirallongues de decasíl·labs, sonets i «altres mesures i rimes travades o lliures»).
Biel Ferrer és filòleg i professor de llengua catalana i literatura. Actualment, treballa com a assessor del Servei de Llengua, Interculturalitat i Cohesió del Departament d'Educació de la Generalitat. En l'àmbit de la didàctica de la llengua i la literatura ha elaborat materials curriculars per a l'ensenyament –és coautor de Llengua i literatura. Mètodes, tècniques, estratègies –. També és autor d'estudis de música i de musicologia, vessants on ha editat treballs de recerca i de divulgació en els àmbits de l'etnopoètica i l'etnomusicologia, com ara el llibre, escrit amb altres autors, Cançoner tradicional del Baix Camp i el Montsant.