A les petites funeràries de les comarques gironines que no depenen de la Poch cap treballador s'ha adherit a la vaga, segons fonts empresarials. Són 55 empleats, i el grup majoritari en té 70. Una part dels responsables d'aquestes funeràries petites denuncia la falta d'informació, perquè, segons diuen, només saben el que han vist als mitjans. Els que sí que estan informats, per la seva banda, creuen que no és el moment de fer vaga perquè el conveni encara s'està negociant.
FIGUERES.
Les dues funeràries de Figueres, la Vicens-Sastre i l'Empordanesa, treballen a tota la zona de l'Alt Empordà, excepte alguns municipis, com ara Pau, Palau i Cadaqués. En cap de les dues s'ha seguit la vaga, i els responsables diuen que els problemes són a Girona i que ells ni tan sols saben quines són les reivindicacions exactes que han provocat la vaga.
SANT FELIU DE GUÍXOLS.
Els treballadors de la Juanals, que treballa a la zona de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Calonge i Sant Antoni, tampoc han fet vaga. El seu responsable, Emili Juanals, no està gens d'acord en com s'estan portant les negociacions. Assegura que ell defensa els interessos dels seus treballadors, que tenen dos o tres dies de festa a la setmana, perquè sense ells l'empresa no funcionaria. Té molt clar que no vol «jugar amb els sentiments de les famílies», i que continuarà oferint els seus serveis encara que no tingui permís.
LLORET DE MAR.
Els treballadors de la funerària Sanromà, que ofereix els seus serveis a Lloret i Tossa de Mar, tampoc han fet vaga. L'encarregat no en va voler donar la seva opinió.
SANTA COLOMA DE FARNERS.
Al tanatori La Selva, que ofereix els seus serveis a Vidreres, Maçanet de la Selva, Sils, Riudarenes, Maçanes, Santa Coloma de Farners, Brunyola, Vilobí d'Onyar, Anglès, la Cellera de Ter i Amer, els treballadors tampoc es van adherir a la vaga. El seu responsable, Joan Blanquera, diu que no han entrat en el conflicte perquè són una empresa petita, i també assegura que només saben el que han llegit als diaris.
OLOT.
Els treballadors de les funeràries Besora i Puig, que tenen seu a Olot i ofereixen els seus serveis a la Garrotxa, també van treballar. El responsable de la primera, Jaume Cases, qualifica la vaga d'absurda perquè el conveni que s'hi vol reivindicar encara s'està negociant, i critica que els promotors no hi han deixat intervenir la UGT, que és el sindicat que representa els treballadors de les petites i mitjanes empreses com la seva. També denuncia que els sindicats els tinguessin negociant fina a les 4 de la matinada quan ja tenien pensat convocar la vaga. Per la seva banda, Josep Rubio Puig, encarregat de la segona funerària, es va estimar més no donar l'opinió.
RIPOLL.
Els treballadors de la funerària Mauri, que dóna serveis a tota la comarca del Ripollès excepte la vall de Camprodon, tampoc s'han adherit a la vaga. L'encarregada també critica que es faci vaga per un conveni que encara s'està negociant.
PUIGCERDÀ.
La funerària Carrera també va poder oferir els seus serveis a la Cerdanya, que és la zona on treballa. El seu responsable, Onéssimo Carrera, no va voler opinar sobre la vaga.