| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 24 de novembre de 2024


dissabte, 12 de gener de 2008
>

CiU veu en els plans d'emergència de l'ACA el fracàs rotund de la nova cultura de l'aigua

Felip Puig compromet la federació amb una interconnexió reversible de xarxes, mentre ERC torna a denunciar els retards en l'A-27

G.P. G.M. Ò.M.J.. Tarragona Tortosa
CiU va revenjar-se ahir del seu paper d'imputat per la polèmica del transvasament de l'Ebre en les últimes eleccions estatals i, en el llindar d'una nova precampanya, va esmolar les crítiques contra els plans d'emergència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que estudia transvasaments puntuals en vaixells cisterna –fins i tot des de Tarragona, abastida amb aigua de l'Ebre– per pal·liar l'amenaça de sequera a Barcelona. Oriol Pujol va denunciar el «fracàs absolut» de la nova cultura de l'aigua, i Felip Puig, més contundent, va comprometre, a Tortosa, el seu partit amb el transvasament del Roine i la interconnexió de xarxes amb canonades reversibles. ERC va començar fent balanç d'un altre any sense obres a la futura autovia Tarragona-Montblanc.


+ Montilla, amb els alcaldes i alcaldesses de l'Alt Camp. Foto: N. ROCA

A Tarragona, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, va demanar explicacions al tripartit: «A veure com van a explicar ara a les Terres de l'Ebre que s'haurà de portar aigua amb vaixell amunt i avall, després que s'han rigut de les nostres propostes per estudiar un transvasament del Roine.» Des de Tortosa, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, va remarcar que els plans d'emergència nous són «un insult a la intel·ligència» dels ciutadans. Puig, que ahir era a Tortosa per participar al consell de federació de Convergència a les Terres de l'Ebre, va lamentar que el govern català vulga resoldre ara la sequera amb uns transvasaments que el tripartit s'havia negat a fer. «La nova cultura de l'aigua ha estat una estafa política greu del tripartit», va afirmar Puig, que va afegir-hi que durant els últims quatre anys s'ha transvasat «més aigua que mai del Ter a les conques internes de Catalunya». A més, Puig va acusar el govern de voler «amagar» la interconnexió de xarxes a la futura planta dessaladora de Cunit, on la connexió es faria «subterràniament».

En aquest sentit, Puig va tornar a defensar la necessitat d'interconnectar la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la resta de xarxes del país, però també amb un futur transvasament del Roine a Catalunya. Així, va assegurar que si després de les eleccions estatals CiU torna a ser «decisiva a Madrid», posaran damunt de la taula la necessitat d'assolir un acord hispanofrancès que faciliti el transvasament del Roine, «la solució definitiva» a la falta d'aigua. Segons Puig, la solució de portar aigua amb vaixell, des del Roine o des d'alguna dessaladora d'Andalusia, és «tercermundista» i pròpia de països «que no han fet els deures». L'exconseller de Medi Ambient també va argumentar que una interconnexió de xarxes amb canonades reversibles també permetria una gestió «sostenible» dels recursos hídrics: «Si fes falta, a l'Ebre també es podria fer arribar l'aigua del Roine», va remarcar.



PLANS INTERVENCIONISTES
Oriol Pujol, que va presidir una reunió de tots els parlamentaris de CiU a la demarcació, va abordar també el pla territorial parcial del Camp de Tarragona, un cop el document ha superat la primera fase d'exposició per rebre propostes territorials. Pujol va denunciar el grau d'«intervencionisme» de l'executiu català: «Tenim l'experiència de plans molt sectaris i no pot ser que el govern determini a dit qui creix i qui no creix i on s'instal·la una infraestructura o un equipament sense comptar amb els municipis, per la qual cosa serem molt bel·ligerants.»

Tot i que no va ser capaç de fixar alguna de les principals posicions del partit respecte de les directrius del pla –va dir que ho anunciaran el mes que ve–, va avisar que la planificació global del Camp de Tarragona no pot «llençar a la brossa» els criteris fixats en el pla director de la química i el turisme.

També va fixar tres prioritats ineludibles pel que fa als accessos a l'estació del TAV de la Secuita: la millora de la carretera Reus-Constantí, la de la carretera entre el Pont d'Armentera i Perafort i la del vial que ha d'enllaçar amb la terminal des del barri tarragoní de Sant Ramon. També en matèria d'infraestructures ferroviàries, Pujol es va preguntar què està passant amb el viaducte del TAV a Montblanc, on els combois redueixen la seva velocitat des que l'Adif fa treballs d'injecció de formigó als pilars.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Montilla visita l'Alt Camp

>57,4 milions sense executar per a l'autovia

>Jornada de treball del PP i carnets d'ICV

>CiU comença la precampanya amb crítiques per la gestió de la sequera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.