| |||||
|
dijous, 10 de gener de 2008 > La fruita, ni confitada
Un 15% de nens d'entre 8 i 11 anys no han tastat mai la taronja i un 23% no saben quin gust té el tomàquetG. ARIÑO. La dieta mediterrània va de baixa i pot anar a pitjor si es té en compte el poc entusiasme que desperten les fruites i verdures entre els més petits. Ho demostra un estudi de la Fundació Dieta Mediterrània, que diu que el 15% dels nens d'entre 8 i 11 anys no han tastat la taronja, un 23% no saben quin gust té el tomàquet i un 32% no s'han menjat mai un plat d'espinacs. El ritme de vida i la manca d'autoritat dels pares per imposar un menú saludable són alguns dels motius que han fet arribar a aquesta situació. Molts dels escolars que no havien tastat algunes de les fruites o verdures es van avenir a tastar-les després de preparar-les en un taller.
Els nens no mengen fruita. El que fins ara era una impressió, una intuïció, ara ha quedat plasmat en un estudi de la Fundació Dieta Mediterrània. El treball, basat en 2.561 enquestes a nens d'entre 8 i 11 anys, presenta resultats alarmants. Un 31,99% no havien tastat mai els espinacs, un 22,93% no sabien quin gust té el tomàquet i a un 22,75% els passava el mateix amb els espàrrecs. Igualment, un 15,87% van afirmar que no havien tastat mai la pastanaga; un 26,87%, els pinyons; un 22,66%, la tonyina en conserva i, un dels més sorprenents, un 14,77% no s'han menjat mai una taronja. La fundació, que s'encarrega de difondre els avantatges d'una alimentació saludable, promou uns tallers a les escoles que consisteixen a elaborar una «amanida del bosc mediterrani». Aquest plat està fet amb espinacs, espàrrecs, tomàquet, taronja, olives negres, pastanaga, pinyons, tonyina en conserva i una salsa vinagreta elaborada amb oli d'oliva, vinagre i melmelada de gerds i els monitors demanaven als alumnes si havien tastat mai aquests ingredients. Aquests tallers, en els quals han participat ja fins a 25.000 alumnes d'entre 8 i 11 anys de tot l'Estat, s'estendran en els propers mesos a altres centres educatius del territori estatal fins a arribar al milió d'escolars. Després de l'activitat, els nens s'emporten a casa un maletí amb material didàctic que inclou un llibre amb cinquanta receptes de la dieta mediterrània que té l'objectiu de conscienciar els pares de seguir aquestes pautes alimentàries. |
NOTÍCIES RELACIONADES |
|